Ce masina cumperi in leasing? Noua sau second hand?

Share Button

Atunci cand iti doresti o masina, insa nu ai suficienti bani pentru a o cumpara, trebuie sa stii ca, daca ai venituri lunare stabile, poti apela la ajutorul unei companii de leasing, pentru un leasing auto.

Cum se stabileste rata lunara?

Astfel, primul aspect de care trebuie sa tii cont este sa stabilesti impreuna cu compania de leasing care este valoarea creditului care se poate aproba, iar in acest fel vei stii exact care este suma pe care o poti achita pentru  masina.

In cazul in care veniturile lunare sunt mari, compania de leasing poate accepta ca rata ce trebuie achitata lunar sa fie stabilita astfel incat sa atinga un procent mai mare din venit.

 

Pentru a putea stabili care este valoarea creditului, se iau in calcul veniturile stabile lunare sau suplimentare, precum sunt cele din diverse activitati independente sau chirii, din care se scad anumite cheltuieli de subzistenta, insa se tine cont si de membrii familiei.

ppt.ro

Atunci cand se face un credit la o firma de leasing auto, trebuie sa se aiba in vedere si faptul ca pentru acest gen de credite au loc si alte cheltuieli, mai exact cele cu asigurarea Casco obligatorie, cele cu combustibilul si cele necesare unei bune intretineri a masinii.

Ce fel de masina alegi? Noua sau second hand?

Este destul de complicat sa faci o astfel de alegere, caci fiecare dintre variante are avantajele si dezavantajele ei.

Ce-fel-de-masina-alegi-Noua-sau-second-hand

In cazul in care optezi pentru a-ti achizitiona o masina noua cu ajutorul unui leasing auto, trebuie sa stii ca, datorita acestei alegeri, nu vei duce grija intretinerii autovehiculului, pe deasupra, aceasta poate fi aleasa in functie de propriile preferinte, atunci cand vine vorba despre culoare, interior, marca sau motorizare.

Insa, trebuie cunoscut faptul ca pretul unei masini noi este mult mai mare decat al unei masini second- hand si o data cu trecerea timpului, valoarea acesteia se depreciaza, mai exact, undeva la 35% in primii doi ani.

Totusi, daca se doreste ca durata creditului sa fie mai mare de 60 de luni, este mult mai rentabil sa se aleaga o masina noua, caci pe termen lung, datorita costului mic necesar intretinerii, per total devine convenabil.

In cazul in care se doreste o masina care sa coste foarte mult, dar care totusi sa fie bine intretinuta si care sa nu fie pastrata pentru mai mult de cativa ani, masina second hand este cea mai buna varianta. Avantajul acestei masini este ca are un pret mult mai mic decat o masina noua, iar beneficiarul leasing-ului auto va scuti si din banii necesari asigurarii Casco, care are o valoare mult mai mica, datorita faptului ca masina nu este noua.

Totusi, intretinerea masinii second hand necesita mult mai mult timp si bani, de aceea, cel mai bine ar fi sa se cumpere o masina second hand daca beneficiarul are suficiente cunostinte despre modul in care trebuie facuta mentenanta.

Datorita acestor aspecte, trebuie sa te gandesti foarte bine inainte care este tipul de masina  pentru care poti achita lunar suma stabilita, astfel incat sa fii in siguranta si sa nu existe posibilitatea de a ramane in urma cu plata ratelor, care aduce cu sine penalitati foarte mari.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.