Mic dictionar pentru alegerea margelelor

Share Button

Fiecare femeie foloseste margele din pietre semipretioase sau margele obisnuite, in accesorii sau pe haine. Sunt si persoane care fac accesorii din margele si pentru acestea am facut un mic dictionar de margele pentru a intelege ce anume cumparati si pentru a sti daca ceea ce cumparati vi se potriveste.

In lucrul cu margele apar tot timpul intrebari si in incercarea de a oferi un raspuns la unele din ele am facut articolul acesta unde am enumerat toate tipurile de materiale si am inclus si informatii despre fiecare tip de margele in parte insa nu le-am prezentat in mod exhaustiv.

De asemenea, sunt si multe din materiale care nu se folosesc doar in weaving si altele nu sunt prezentate simplu, pentru ca nu sunt specifice.

Este foarte posibil sa ne punem si intrebarea ce margele am putea alege. Alegerea tipuli si marimii margelelor se va face tinand cont de modul in care vrem sa arate lucrarea finala.

ppt.ro

Utilizand margele mici vom obtine si o lucrare mult mai condensata si mai delicata ca si aspect si catesatura cu cele mai mari. Sunt si alte criterii pe care ar trebui sa le luam in calcul si anume numarul de margele pe care ar trebui sa le folosim si cat suntem de familiarizati cu ele. Proiectele in care sunt necesare margelele mici sunt mai indelungate si lucrul cu aceste margele este mai dificil, iar la astfel de proiecte in general avem nevoie de mai multe margele.

De asemenea, este destul de anevoios si sa coasem margelele de mai multe ori. In momentul in care ne alegem tipul si marimea atei cu care lucram este important sa tinem cont nu numai de marimea pe care o are margeaua ci si de gaura pe care o are aceasta.

Din nefericire nu toate margelele care au aceeasi marime au si gaura la fel de mare. Spre exemplu margelele japoneze au gara mai mare fata de cele care au aceiasi marime insa provin din Cehia.

Margelele cu cilindru au gaura mare insa peretii lor sunt subtiri. Avantajul lor este ca sunt mici si dezavantajul este ca sunt si casante.

In ceea ce priveste margelele de sticla calitatea acestora difera tinand cont de producator. Margelele din India sau cele din Cehia au si mai putine culori fata de cele normale.

Cele mai des intalnite margele din Europa sunt din Cehia si sunt de cele mai multe ori presate sau facute in matrite de mai multe forme precum frunzele, florile, animalele, fructele si alte astfel de elemente. Un alt tip de margele facute in Cahia sunt cele fire polished. Acest procdeu le da margelelor si un plus de stralucre.

Mult mai spectaculoase decat ele sunt cele de cristal pentru ca ele stralucesc in lumina precum diamantele. Cristalele se obtin amestecand sticla cu plumb si cele mai de calitate sunt facute in Austria si Cehia. Versiunile lor mai ieftine sunt produse in China.

Cromatic ele variaza destul de mult si de cele mai multe ori sunt transparente. In ceea ce priveste forma cristalele pot sa fie taiate geometric, pot fi biconice si rotunde si sunt cele mai des intalnite sau cele mai fancy.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.