Medierea – o solutie mereu la indememana

Medierea – o solutie mereu la indememana

0 Shares
0
0
0

Cand avem o suma de bani si vrem sa o investim, cea mai buna solutie este sa cumparam afaceri pe care mai apoi sa le dezvoltam si sa obtinem de pe urma lor profit. Unii cumpara fabrici vechi, altii cladiri de birouri, unii terenuri, altii site-uri online sau bijuterii.

Cand cumparam afaceri trebuie sa fim cu adevarat dornici sa investim nu doar financiar, ci si intelectual. Trebuie sa gandim bine ceea ce facem si totul sa duca spre profit, nu spre faliment. Daca vrei sa ai o idee in legatura cu afacerile care se vand si se cumpara pe piata actuala, intra pe http://afaceri-proprietati.com/cumparam-afaceri/ si fii la curent cu afacerile cu proprietati.

Deseori, in domeniul afacerilor apar diverse conflicte care pot aduce partile implicate in instanta. Aceste conflicte apar datorita faptului ca una dintre parti nu mai respecta anumite conditii impuse de la inceput sau din alte motive care se pot ivi pe parcurs. Pentru a evita astfel de situatii, stabileste clar ce anume are de facut fiecare parte implicata, inca de la inceput. Intelegerile pe care le faci, fa-le in scris pentru a avea dovada clara a faptelor care se petrec.

[adsenseyu1]

In situatia in care insa oricat ai incerca pe cale amiabila, nu reusesti sa rezolvi un conflict intre tine si partenerul cu care ai o afacere, sau cu partenerul de la care cumperi o afacere, instanta judecatoreasca este cea care trebuie sa intervina.

Exista insa si o cale mai amiabila de a rezolva un conflict care intervine in domeniul afacerilor. Vorbim de mediere. Conform legilor care sunt in Romania, „Medierea reprezinta o modalitate de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate de mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate, confidentialitate si avand liberul consimtamant al partilor.” Medierea este facuta de un mediator, care este o persoana autorizata, apta si care este special pregatita pentru a rezolva diferite tipuri de conflicte.

Medierea este adeseori preferata si ea duce la obtinerea unor avantaje. Din moment ce apelezi la un mediator, el va pastra confidentialitatea si discutiile avute cu el si numele companiei tale nu vor deveni publice.

Un alt avantaj al medierii il reprezinta costurile. Daca vei rezolva problema aparuta pe cale amiabila, costurile vor fi mai reduse decat cele impuse de instanta judecatoreasca. Un alt mare avantaj al medierii il constituie si timpul.

Poti programa sedintele de mediere in functie de disponibilitatea pe care o ai tu sau persoana cu care te afli in conflict. Cel mai placut rezultat al medierii este faptul ca ea ajuta la pastrarea relatiilor dintre cei doi parteneri, un lucru extrem de important.

[adsenseyu1]

Procesul medierii presupune o punere in acord a intereselor. Negociatorul se concentreaza pe interesele partilor si incearca sa gaseasca o solutie rationala pentru a rezolva problema care a aparut pentru a micsora cat mai mult conflictul dintre parti.

Medierea insa nu functioneaza de fiecare data. Acest lucru se poate datora reactiilor pe care le au partile implicate, se poate datora pozitiilor pe care le au cei doi sau puterii. Fiecare vrea sa ramana cu ceea ce are si sa nu-l avantajeze pe celalalt.

Apeleaza la cea mai de dorit solutie pentru a trece cu bine de problemele care apar atunci cand esti o persoana de afaceri.

Alte stiri actuale :

1. Mediatorii se apropie tot mai mult de mediul de afaceri
2. Crin Antonescu şi Traian Băsescu s-ar fi întâlnit prin medierea PPE
3. Renunţă SUA la medierea conflictului din Orientul Mijlociu?
4. Secretarul de stat american John Kerry și-a reluat medierea în negocierile de pace israelo-palestiniene
5. 2013, anul cu cel mai mare număr de dosare în instanţe

0 Shares
You May Also Like