Masaj thailandez – tot ce trebuie sa stiti despre el

Masaj thailandez – tot ce trebuie sa stiti despre el

0 Shares
0
0
0
Masaj thailandez – tot ce trebuie sa stiti despre el

Masajul thailandez este din ce in ce mai raspandit, astfel ca puteti sa va indreptati atentia spre Fivemassage, un nou centru pentru relaxare deschis la Bucuresti, unde cei mai buni terapeuti va vor oferi cel mai bun masaj thailandez Bucuresti.

In urmatoarele randuri ale acestui articol vom discuta despre acest tip de masaj, veti descoperi lucruri importante din istoria masajului thailandez, veti descoperi stilurile acestui tip de masaj efectuat intr-un centru Spa cu concept unic, si veti descoperi si beneficiile acestuia.

Masajul thailandez este o practica traditionala de vindecare thailandeza, care combina acupresura, posturile de yoga asistate si principiile ayurvedice indiene. Practica te ajuta sa te relaxezi si, de asemenea, te ajuta sa te vindeci de o serie de boli. Nu este de mirare de ce masajele thailandeze sunt atat de populare in randul thailandezilor si a oamenilor din intreaga lume.

Istoria masajului tailandez

Inainte de a analiza diferitele tipuri de masaje thailandeze, sa aruncam o privire la istoria acestei terapii antice. Masajul thailandez provine din nordul Indiei conform canonului budist Pāli si este considerat unul dintre cele mai vechi arte de vindecare din lume. Un calugar pe nume Shivago Komarpaj este creditat ca inventatorul masajelor thailandeze de peste doua mii si jumatate de ani in urma.

El este remarcat in documentele antice pentru cunostintele sale de medicamente pe baza de plante si pentru abilitatile sale medicale uimitoare. Legenda spune ca era prieten si medic personal cu singurul si numai Buddha insusi.

De asemenea, a fost scris ca a lucrat cu regele Magadha Bimbasara si, de asemenea, calugarii si maicile budiste care mergeau sub numele de Sangha. Cand parcurgeti intreaga istorie a masajului thailandez, veti constata ca radacinile au fost influentate de o combinatie de medicamente thailandeze diferite din cultura chineza, indiana si din Asia de Sud-Est.

Desi exista multe dezbateri cu privire la cine a creat masajul thailandez, calugarul Shivago Komarpaj este acceptat pe scara larga ca fiind prima persoana care a dezvoltat aceasta tehnica. Manuscrisele inregistrate in Thailanda fusesera culese din inscriptii din piatra inca de dinainte de 1277, desi majoritatea s-au pierdut in 1767 in timpul atacului asupra capitalei regale din Ayutthaya de catre birmanii.

Nu multe inregistrari au supravietuit si, in 1832, regele Rama al III-lea a transformat Wat Phra Chetuphon Vimolmangklararm Rajwaramahaviharn (Wat Pho), complexul templului intr-un centru public de invatare prin decorarea peretilor cladirilor cu ilustratii de marmura si inscriptii ale pozitiilor de masaj thailandeze.

Au fost 60 de epigrafe sculptate in total, 30 care arata partea din fata a corpului si 30 care arata spatele. Pe aceste cifre, principalele puncte de terapie sunt prezentate de-a lungul diferitelor linii de energie, cunoscute sub numele de “Sen” in limba tailandeza (care se traduce literalmente la “linii”). Aceste linii formeaza principiile de baza ale masajului tailandez.

Acest lucru este foarte similar cu „Qi”, care este principiul care sta la baza medicinei traditionale chineze, a acupuncturii si chiar a artelor martiale. De atunci, Wat Po este privit pe scara larga ca fiind prima universitate din Thailanda si un centru de invatare pentru masajul traditional thailandez. Dupa al Doilea Razboi Mondial, Thailanda a devenit o locatie populara pentru turisti, ceea ce a ajutat sa faca din masajul thailandez o tehnica de renume mondial.

Diferite stiluri de masaj thailandez

Masajul thailandez este una dintre cele patru ramuri ale medicinei traditionale thailandeze. Este o tehnica de vindecare care a fost practicata de fapt inainte ca medicii sa fie in preajma. Masajul presupune intinderea si framantarea profunda si, mai ales, se intampla pe podea pe o saltea ferma sau o rogojina.

Este o procedura terapeutica care asigura relaxare si restabileste circulatia sanguina sanatoasa. De asemenea, este capabil sa trateze blocajele energetice, slabiciunea, organele disfunctionale, flexibilitatea, paralizia, durerile si durerile, stresul si tensiunea, problemele nervoase si aliniamentele posturale.

Cele doua stiluri principale ale masajelor thailandeze sunt cunoscute sub numele de „Chalosiak” (comun) si „Rajasamnak” (Royal). Astazi, vedem stilul „chalosiak” peste tot. In timp ce stilul „rajasamnak” este folosit doar pentru a trata aristocratia si familia regala. Nu ati gasi acest tip de masaj la dispozitia publicului.

Stilul comun („chalosiak”)

Este cel mai comun masaj vazut aproape peste tot, originar din Wat Pho. Terapeutii de masaj vor folosi mainile, picioarele, genunchii, coatele, etc. pentru acupresiune care ajuta la ameliorarea incordarii si a etanseitatii musculare generale, tensiune, precum si stimuleaza fluxul de sange si energie in intregul corp. Daca terapeutul nu are expertiza, poate provoca pierderea articulatiilor osoase sau poate provoca vanatai ale muschilor sau capilarelor.

Stiluri neobisnuite de masaj

Exista si alte variatii notabile ale masajului, care sunt mai putin cunoscute sau nu sunt la fel de frecvente in intregul regat.

Ruesri Dat Ton

Acest stil de masaj este, de asemenea, cunoscut sub numele de “pustnic contorted”. Aceasta este o practica yogica care implica tehnici de respiratie si indoirea, intinderea si rasucirea diferitelor parti ale corpului. Acesta deschide circulatia sangelui, creste flexibilitatea si consolideaza si relaxeaza organismul.

Tok Sen Lanna

Acesta este un stil specific mai ales nordului Thailandei. Aceasta tehnica implica uleiuri pe baza de plante urmate de atingerea muschilor si a punctelor de presiune cu o manseta mica din lemn. Acest lucru stimuleaza corpul prin vibratii in punctele de presiune. In acest sens, acest lucru ajuta la eliminarea energiei negative, la usurarea tensiunii musculare si la promovarea relaxarii fizice si mentale generale.

Yu-Fai

Acesta este un masaj special conceput pentru noile mame. Este cunoscut sub numele de „Yu Fai”, care ar putea fi tradus ca „a ramane in caldura”. Aceasta tehnica de masaj este menita sa vindece si sa reinnoiasca noile mame, deoarece echilibrul lor hormonal si corpul au fost modificate drastic de-a lungul sarcinii si nasterii. Folosind uleiuri, comprese si bai infuzate cu ierburi, aceasta ajuta noile mame sa se simta mai puternice, radiante si imbunatateste circulatia sangelui impreuna cu armonia fizica si mentala.

Beneficiile unui masaj

Terapia de masaj ajuta la stimularea glandelor sudoripare si a glandelor sebacee pentru a produce ulei pentru a hrani mai bine pielea. Va ajuta creierul, emotiile si corpul sa se relaxeze, uneori adormiti in timpul tratamentului. In unele spitale, terapia de masaj este utilizata pentru a trata stresul si depresia, permitand pacientului sa doarma in pat toata ziua si noaptea.

Masajul pentru mama dupa nastere ajuta la ameliorarea durerilor si durerilor din cauza muschilor coapsei tind sa se dezghete, ajuta sistemul circulator sa functioneze mai bine si, de asemenea, elimina reziduurile din corp. Masajul poate ajuta la reducerea simptomelor varicelor, hemoroizilor, umflaturii si dureri de spate sau talie.

Daca doriti sa adaugati un pic mai multe detalii despre ceea ce face un masaj corpului nostru si care sunt zonele corpului pe care le ajuta, le-am pregatit mai jos: muschi, tesut, membrana: Tinde sa intinda si sa amelioreze contractiile musculare si sa faciliteze o gama mai fluida.

Circulatia sangelui: faceti vasele de sange sa se intinda, creste fluxul de sange pentru a consolida functia organului in corp si reduce sansele de coagulare a sangelui in artere. Sistemul de gestionare a deseurilor: ajutati limfa si vasele de sange sa functioneze mai eficient, fara a acumula multe reziduuri toxice. Sistemul nervos: provoaca stimularea sistemului nervos pentru a raspunde mai bine mediilor si va ajuta sa ganditi mai clar. Articulatiile osoase: face ca miscarea sa devina mai fluida. Extinde durata de viata. Emotional si mental: Relaxati-va si simtiti-va caldura.

0 Shares
You May Also Like