Manipulare si transport produse

0 Shares
0
0
0

Aproape fiecare produs pe care-l achizitionam ca si consumator sau ca societate pentru distributie, este ambalat. Ambalajul a fost destinat initial pentru a oferi protectie atunci cand produsul este manipulat in depozit sau in cazul in care trebuie sa fie transportat sau livrat prin firme ca 2uk.ro ce se ocupa cu transport colete anglia door-to-door.

Ambalajele pot fi extrem de elaborate, iar pentru consumator, aceasta poate fi o forma de arta prin care sa-l convingi sa faca o achizitie. Pentru intreprinderi, ambalajul fiecarui produs ar trebui sa fie suficient pentru a limita orice deteriorare a elementului atunci cand acesta este mutat in depozit.

Ambalaje si paleti

Mutarea si depozitarea obiectelor in depozit este foarte importanta pentru o companie. Pentru a maximiza capacitatea de stocare a unui depozit, compania ar trebui sa dezvolte ambalajele astfel incat produsele sa poata fi stocate cu usurinta pe paleti.

Prin dezvoltarea unor ambalaje care permit unui anumit numar de elemente care urmeaza sa fie depozitate in conditii de siguranta si in mod eficient pe un palet, costul de manipulare al materialelor va fi redus.

Avand ambalaje care reduc numarul de elemente pe un palet duce la cresterea costurilor, nu numai in depozit, ci, de asemenea, de-a lungul lantului de aprovizionare. Clientii care vor fi achizitiona obiectele la nivel de palet vor beneficia, de asemenea, de ambalaje eficiente, indiferent ca este vorba de cutii, hartie de ambalat sau pungi.

Ambalarea si minimizarea daunelor provocate

Sarcina principala pentru un ambalaj este de a minimiza daunele care ar putea sa apara dupa ce un articol a parasit linia de productie. In depozit, elementul este supus unei varietati de situatii in care pot aparea deteriorari. Stivuitorele pot strivi materialele, acestea pot cadea din benzile transportoare sau cad de pe paletii rupti.

In fiecare dintre aceste cazuri, ambalajul trebuie sa fie proiectat astfel incat sa protejeze elementul de daune, dar sa fie si suficient de usor, astfel incat sa nu creasca greutatea finita a bunului atat de mult incat sa modifice semnificativ costurile de transport.

In plus, ambalajul trebuie sa protejeze elementul de deteriorarea mediului, cum ar fi temperaturi extreme, daune produse de apa, contaminarea cu alte bunuri sau daune de electricitate statica, ceea ce este important pentru elementele electronice.

Fundamental, un design bun al ambalajului va atrage atentia consumatorului si va proteja produsul de prelucrare prin consum. Cu ajutorul dimensiunii corecte, a formei, a culorilor si materialelor, un ambalaj va imbunatati experienta consumatorului cu produsul pe care, in cele din urma, va ajuta la construirea unei imagini de brand.

0 Shares
You May Also Like