Cum se aleg spoturile led?

Share Button

Mai intai de toate, atunci cand discutam despre spoturi aplicate, trebuie sa precizam faptul ca acestea accentueaza foarte mult locuinta si atrag atentia intr-o anumita zona din aceasta.

Spre deosebire de becurile clasice insa, achizitionarea unor asemenea spoturi led necesita mai multe cunostinte, asa ca in cele ce urmeaza vom discuta putin despre acest aspect, pentru ca toata lumea interesata sa stie cum se aleg aceste spoturi.

Un prim detaliu de care trebuie sa se tina cont atunci cand vine vorba despre spoturi led aplicate, este reprezentat de luminozitatea spoturilor. Aceasta se calculeaza in lumeni, iar numarul lumenilor este dat de modul in care cade lumina intr-un unghi de 90 de grade.

Specialistii au ajuns odata cu trecerea timpului la concluzia ca luminozitatea oferita de aceste corpuri de iluminat variaza cu aproximativ 20% in comparatie cu specificatiile de pe produs.

ppt.ro

Unghiul de cadere al luminii este un alt detaliu foarte important, un detaliu de care trebuie sa se tina cont atunci cand se aleg spoturile led.

Acest unghi de cadere al luminii, de regula este specificat pe ambalajul spoturilor si este reprezentat de unghiul de dispersie a 50 din cantitatea lumenilor pe care ii detine acel spot led.

Exista de exemplu zone care sunt reprezentate de anumiti pereti sau de anumite tablouri si poze de pe pereti, unde este necesar un unghi de dispersie mai strans pentru lumina.

Se spune despre aceste corpuri de iluminat, ca in comparatie cu becurile clasice sunt capabile sa focuseze lumina pe o anumita zona sau un anumit obiect. Acesta este si motivul pentru care spoturile led sunt ideale pentru bucatarii si holuri.

Cei care isi doresc spoturi pentru interior, trebuie sa stie ca pot sa gaseasca si spoturi led dar si spoturi cu halogen. in urma cu mai multi ani erau mult mai populare spoturile cu halogen decat spoturile led, datorita faptului ca erau mai ieftine.

Aceste spoturi cu halogen, si in prezent sunt mai ieftine si au o durata de viata garantata de 2 ani de zile. Ele insa consuma destul de multa energie, astfel ca in doar 2 ore, un spot cu halogen consuma cam cata energie consuma un spot led in 24 de ore.

Despre spoturile led trebuie precizat faptul ca sunt mai scumpe decat spoturile cu halogen, insa durata lor de viata garantata este de 25 de ani. Un alt motiv pentru care lumea isi indreapta acum atentia spre spoturi led este reprezentat de faptul ca aceste spoturi led au un consum extrem de mic de energie electrica.

Asadar, alegerea spoturilor poate sa fie influentata de foarte multe detalii, motiv pentru care fiecare este liber sa isi aleaga spoturile ideale pentru locuinta sa. Tinand cont insa de consumul de energie electrica, dar si de durata lor de viata, putem spune ca alegerea de spoturi led este cu mult mai rentabila decat alegerea de spoturi cu halogen, chiar daca despre spoturile cu halogen stim cu totii ca au preturi ceva mai mici decat spoturile cu halogen.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.