Magazin materiale de construcții Târgoviște – Amestecuri uscate pentru zidărie

Share Button

Cu produse de la proactive.ro care este un magazin materiale de construcții Târgoviște se efectuează lucrări de construcții și zidărie folosind o varietate de materiale și lianți. Utilizarea lor simplifică foarte mult procesul de pregătire a soluției și nu necesită timp. Compoziția soluției rezultate și caracteristicile acesteia sunt pe deplin conforme cu cerințele pentru astfel de lucrări.

Caracteristicile amestecurilor uscate pentru zidărie

Lianții sunt concepuți pentru a ține împreună materialele de construcții. Liantul este obținut prin adăugarea de apă în pulbere și amestecarea temeinică a componentelor. Principalul avantaj al materialelor de construcție gata făcute, este că proporțiile tuturor componentelor sunt respectate cu strictețe în ele, iar utilizarea are loc doar la nevoie.

Tipuri de amestecuri pentru zidărie

Există mai multe tipuri de materiale și fiecare dintre ele are anumite caracteristici.  Liantul universal este utilizat pentru așezarea cărămizilor obișnuite în construcția de obiecte în diverse scopuri. Principalele componente ale materialului sunt cimentul, nisipul și apa. Caracteristicile necesare ale amestecului sunt date prin utilizarea aditivilor – plastifianți, întăritori, coloranți.  

Lianți pentru cărămida obișnuită

Pentru instalarea cărămizilor obișnuite, se utilizează compoziții care se bazează pe ciment ca element de legătură și nisip ca agregat. Gradul de ciment determină proporțiile fiecăruia dintre componentele materialelor. Se introduce o anumită cantitate de var, care mărește vâscozitatea soluției. Materialul capătă plasticitate și poate umple golurile foarte bine. În acest caz, rata de solidificare a soluției crește. Utilizarea varului este justificată numai dacă soluția este utilizată în condiții de umiditate scăzută.

ppt.ro

Un mortar pe bază de ciment M150 are caracteristici tehnice universale. Se introduc plastifianți în el, care pot crește rezistența la îngheț și reduce absorbția apei. Prețul unui astfel de mortar pentru zidărie este la nivelul optim pentru toate categoriile de dezvoltatori, în timp ce calitatea sa este invariabil de mare. Materialul poate fi folosit pentru lucrări de zidărie folosind toate tipurile de cărămizi. De regulă, amestecul de zidărie albă este utilizat pentru etanșarea rosturilor.

Lianți pentru cărămida din clincher

Acest tip de material de acoperire are o serie de caracteristici specifice, și prin urmare, în acest caz, se utilizează amestecuri, în compoziția cărora lianții sunt reprezentați într-un volum mai mare. Prezența acestor componente reduce contracția materialului și elimină fisurarea. Adăugarea apei la amestec, păstrează culoarea neschimbată.

Costul acestor materiale este mai mare în comparație cu materialele universale. Cu toate acestea, utilizarea lor este justificată, deoarece costul cărămizilor de clincher necesită utilizarea mortarului de înaltă calitate pentru așezarea acestuia. În acest caz, exteriorul clădirii își va păstra aspectul atractiv mult timp.

Amestecuri colorate

Pentru a da fațadelor clădirilor un aspect mai estetic, se folosesc materiale care conțin pigmenți ce determină culoarea materialului. Gama lor de culori se caracterizează printr-o paletă largă de nuanțe diferite. Aditivii polimerici pe care producătorii îi adaugă amestecurilor uscate, îi fac imuni la efectele factorilor atmosferici. Acest lucru le permite să-și păstreze culoarea originală neschimbată.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.