Limba engleza pentru copii: multe avantaje ale bilingvismului

Share Button

A fi bilingv  inseamna a detine controlul total al doua limbi. Beneficiile bilingvismului se extind atat la viata sociala, cat si profesionala. Exista o serie de limbi vorbite in intreaga lume. Fiecare persoana cunoaste cel putin o limba care este invatata in mod natural in copilarie. Cu toate acestea, copiii au un talent innascut pentru limbi noi. In sute de studii, s-a dovedit ca practica bilingvismului este foarte avantajoasa in multe privinte.

Exista o serie de beneficii de a fi priceput in doua limbi:

Beneficii cognitive

 • Creierul unui bilingv are doua sisteme de limbaj active, indiferent de limba preferata. Astfel, creierul exercita mereu muschii cognitivi. In timp ce oamenii adesea depun eforturi suplimentare pentru a-si pastra mintea ascutita rezolvand puzzle-uri incrucisate etc., pentru bilingvi, pur si simplu folosind o alta limba o face.
 • Un vorbitor din doua limbi poate gandi doua sau mai multe fraze sau cuvinte pentru fiecare idee si obiect si poate folosi acest talent pentru a accentua creativitatea personala.
 • Rationamentul general si formarea conceptelor se imbunatatesc pe masura ce abilitatile lingvistice avansate, cum ar fi comutarea codurilor, neutralizarea accentului si insusirea sintaxei sunt dobandite atunci cand vorbim doua limbi.
 • Flexibilitatea cognitiva se imbunatateste intr-o mare masura prin intermediul gandirii divergente si convergente. Inseamna ca construirea pe o singura idee, precum si concluzia dupa examinarea diverselor argumente devin mai usoare. Acest lucru a fost, de asemenea, atribuit procesarii paralele a datelor.
 • Abilitatile meta-lingvistice sunt de asemenea dezvoltate cu usurinta in vorbitorii cu doua limbi. Diferenta dintre semnificatiile implicite si cele literale devine mai clara. Se poate gandi dincolo de etichete, simbolism si structura limbajului, deoarece mintea nu este rezervata sa gandeasca intr-o singura limba.
 • Vorbitorii cu doua limbi sunt constienti de ce limba trebuie sa vorbeasca cu o persoana aflata intr-o anumita situatie. Prin urmare, ei sunt mai sensibili la nevoile ascultatorului decat o persoana monolinguala.
 • A fi bilingv are un efect pozitiv asupra cresterii intelectuale, deoarece imbunatateste si imbogateste dezvoltarea mentala a unei persoane. Cercetarile actuale arata ca bilingvii sunt mai buni la testele IQ in comparatie cu monolingvii.
 • Achizitia bilingva nu duce la confuzie sau intarziere. Aceeasi rata de achizitie a limbii este observata la utilizatorii cu doua limbi si o limba. Mai degraba, pastrarea si intelegerea diferentelor minime de sunet sunt mai mari la bilingvi, chiar daca nu sunt bilingvi echilibrati (la fel de competenti in ambele limbi pe care le vorbesc).

Beneficii pentru copii

ppt.ro

Pentru copii este foarte important sa vorbeasca fluent doua limbi, iar una dintre acestea sa fie limba engleza. Acestia isi pot perfectiona cunostintele in diferite tabere de engleza , acolo unde pot invata de la cei mai buni profesori. A cunoaste limba engleza, plus inca o limba cel putin, inseamna o serie importanta de beneficii si pentru copii:

 • Copiii au aptitudini pentru cuvinte si sunete noi datorita gamei largi de inputuri lingvistice la care sunt expusi.
 • Ei pot descompune cu usurinta cuvintele in sunetele sale componente.
 • Categorizarea cuvintelor vine in mod natural pentru ele.
 • Raspunsurile lor pot fi la fel de rapide in ambele limbi pe care le cunosc.
 • Detectarea cuvintelor rimante devine mult mai usoara.
 • Chiar la o varsta frageda, copiii bilingvi arata o mai buna intelegere a formelor si a modelelor.

Beneficii pentru sanatatea mintala

 • Invatarea unei limbi noi poate scapa, de fapt, de multe bariere in calea bunastarii sociale si emotionale. De fapt, poate sterge conceptiile gresite in randul grupurilor etnice si poate alunga xenofobia.
 • Cercetarile anterioare au sugerat, de asemenea, ca bilingvul poate contribui la eliminarea dementei.
 • Potrivit unui studiu al profesorului UCLA Jared Diamond, copiii care cresc intr-o familie bilingva au sanse foarte mici de a dezvolta Alzheimer. In inca un alt studiu efectuat pe bilingvii spaniol-engleza, oamenii de stiinta de la Universitatea din California au descoperit ca erau mai rezistenti decat altii la astfel de boli – varsta de debut a bolii fiind direct proportionala cu gradul de bilingvism.

Ei bine, tinand cont de toate beneficiile de a fi bilingv, parintii ar trebui sa isi lase copiii sa mearga in tabere de engleza, acolo unde isi pot perfectiona cunostintele, pentru ca mai apoi vor avea foarte multe de castigat, de-a lungul vietii, atat pe plan profesional, cat si pe plan personal.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.