Intrebari frecvente despre cremare

Intrebari frecvente despre cremare

0 Shares
0
0
0

In orasele mari ale Romaniei, in ultimii ani, numarul persoanelor decedate care au fost incinerate, a crescut foarte mult. Acest lucru este cat se poate de firesc in conditiile in care, se construiesc noi cartiere rezidentiale la periferiile oraselor, iar spatii pentru a se amenaja noi cimitire nu se mai prea gasesc.

In plus, pentru cei care nu au reusit sa isi rezerve un loc de veci pana acum, se pare ca este din ce in ce mai greu sa mai gaseasca locuri de veci libere, iar astfel, atunci cand inevitabilul se va produce, familiile indoliate nu vor avea de ales, si vor fi obligate sa opteze pentru incinerare 2020 Romania.

Pentru ca incinerarea umana nu este tocmai subiectul preferat de discutie al oamenilor, iar foarte multi dintre acestia nu se documenteaza inainte, atunci cand pierd pe cineva drag si sunt pusi asupra faptului implinit, isi doresc sa afle cat mai multe lucruri despre cremare (incinerare).

In randurile care urmeaza, veti putea descoperi, care sunt cateva dintre intrebarile frecvente despre cremare. Continuati sa cititi pentru ca puteti descoperi multe informatii interesante despre aceasta procedura.

  1. Ce este cremarea?

Cremarea este o metoda de pregatire a defunctului pentru memorializare. Procesul a fost practicat de-a lungul istoriei umane si este considerat o alternativa la inmormantarea traditionala care presupune ingroparea persoanei decedate. Stiintific vorbind, este un proces de reducere a unui corp uman decedat la fragmente osoase folosind caldura mare si flacara.

  1. De ce oamenii aleg cremarea?

Motivele pentru alegerea cremarii sunt la fel de variate si unice ca si persoanele care o selecteaza. Unii aleg cremarea bazata pe sentimentele lor fata de problemele de mediu si de utilizarea terenului. Pentru multi, este o alegere care reflecta credintele filozofice sau religioase ale individului. Altii aleg cremarea pentru a simplifica experienta si a economisi bani.

  1. Cat dureaza o crema?

Timpul necesar cremarii va depinde de multi factori, inclusiv masa corporala, densitatea osoasa si materialele din care este fabricat sicriul. Timpul mediu pentru o cremare pentru adulti este de 90 de minute la o temperatura cuprinsa intre 800 si 1000 de grade Celsius. In medie, de la introducere pana la racirea finala, procesul de cremare poate dura pana la patru ore.

  1. Mai multe persoane sunt incinerate in acelasi timp?

O singura persoana este cremata la un moment dat. Singura exceptie este in cazul unei mame si a unui copil sau a unei perechi de gemeni. De asemenea, poate fi acceptabil ca atat o mama, cat si un bebelus sau copii gemeni sa fie in acelasi sicriu.

  1. Ce se intampla cu ramasitele cremate?

Exista mai multe optiuni de luat in considerare cu o cremare. O familie poate alege sa ingroape ramasitele cremate (pe care le primeste intr-o urna de la crematoriu) intr-un cimitir, sa le depoziteze si sa le afiseze acasa intr-o urna sau sa le imprastie intr-un loc special decedatului.

Acestea sunt in mare parte cele mai frecvente intrebari pentru care cauta oamenii raspunsuri, atunci cand vine vorba despre procedura de incinerare umana. Este important ca oamenii sa cunoasca aceste detalii, inainte ca persoanele dragi din viata lor sa moara, pentru a se asigura ca incinerarea este cea mai potrivita solutie.

0 Shares
You May Also Like