Inkjet vs Laser: Care imprimanta este potrivita pentru dvs.?

Share Button

Cele mai mari diferente intre imprimantele cu jet de cerneala si cu laser sunt ca o imprimanta cu jet de cerneala foloseste cerneala, este potrivita pentru imprimarea cu volum redus si este alegerea traditionala a utilizatorilor de acasa, in timp ce o imprimanta cu laser utilizeaza toner, este ideala pentru imprimarea cu volum mare si este utilizata mai ales in setari de birou (dar nu exclusiv).

Compararea tipurilor de imprimante

Imprimantele cu jet de cerneala sunt, in general, mai ieftine, mai mici si au versatilitatea de a imprima atat documente bazate pe text, cat si imagini de inalta calitate, in special fotografii. DAR fiti atenti la imprimantele cu jet de cerneala ieftine, deoarece acestea vor ajunge sa va coste o avere mai tarziu pentru ca veti avea de cumparat frecvent cartuse imprimanta originale HP si Canon care sa fie compatibile cu imprimanta.

Pe de alta parte, imprimantele cu laser pot fi costisitoare si utilizeaza cartuse de toner mai scumpe, dar ofera totusi un cost general mai mic pe pagina, viteze de imprimare mai rapide si implica de obicei un cost total mai mic de proprietate.

ppt.ro

Sa aruncam o privire mai atenta asupra punctelor tari si ale punctelor slabe ale imprimantelor cu laser si cu jet de cerneala, astfel incat sa puteti face urmatoarea achizitie cu incredere.

Pentru ce veti folosi imprimanta?

Daca sunteti in cautarea unei imprimante de casa pentru imprimare ocazionala , majoritatea oamenilor va recomanda sa obtineti o imprimanta cu jet de cerneala. Cu toate acestea, o plangere comuna cu imprimantele cu jet de cerneala este aceea ca cerneala se usuca daca nu o utilizati des. Acestea fiind spuse, daca aveti bugetul pentru acest lucru, va recomand sa primiti in schimb o imprimanta laser la preturi accesibile; tonerul folosit de imprimantele cu laser nu se usuca.

Dar daca veti tipari un volum mic de documente si imagini colorate in mod regulat, imprimantele cu jet de cerneala vor duce la bun sfarsit treaba. Se stie ca imprimantele cu laser sunt mai durabile si pot tipari frecvent cantitati mari de documente alb-negru si colorate. Desi imprimantele cu laser au fost construite initial pentru utilizare la birou, acum cresc in popularitate ca imprimanta de acasa din motive economice.

Ce zici de imprimare in culori?

Imprimantele laser color sunt bune pentru imprimarea color de zi cu zi, dar daca sunteti in cautarea pentru a imprima fotografii profesionale de inalta rezolutie, asa ca in aceste conditii se poate face treaba buna cu o imprimanta foto cu jet de cerneala. Imprimantele cu jet de cerneala foto de inalta calitate sunt special concepute pentru a produce fotografii foarte detaliate, cu varietatea tonala si negru mai profund de care au nevoie fotografii si creatorii.

Multe imprimante profesionale cu jet de cerneala folosesc cerneala pe baza de pigmenti, care este mai rezistenta la decolorare si functioneaza cu o mare varietate de tipuri de hartie de arta, precum si cu o serie de dimensiuni de hartie, dar puteti gasi, de asemenea, imprimante cu jet de cerneala pe baza de coloranti, daca nu necesita longevitatea cernelii pigmentare.

Imprimanta laser inkjet vs Color Laser – Una dintre cele mai populare intrebari pe care le primim de la cumparatori este: ar trebui sa primesc o imprimanta laser color sau o imprimanta cu jet de cerneala? Se reduce la ceea ce aveti nevoie pentru imprimarea color.

  • Daca aveti nevoie de fotografii de calitate ale galeriei, obtineti o imprimanta cu jet de cerneala foto.
  • Dar daca doriti sa imprimati imagini colorate de calitate medie, care nu necesita adancime si gama tonala, va recomandam imprimante laser color pe imprimante cu jet de cerneala din doua motive:
  • Tonerul laser nu se usuca daca este lasat neutilizat
  • imprimati mai multe pagini din cartusele cu toner laser decat cartusele cu jet de cerneala

Tehnologie (cum functioneaza)

Imprimantele cu jet de cerneala pulverizeaza cerneala lichida prin duze microscopice pe hartie. Imprimantele laser, pe de alta parte, au o unitate de tambur care imbina pulberea de toner pe hartie cu caldura. Deci, un tip de imprimanta foloseste cerneala, celalalt foloseste pulbere.

Cu aceasta diferenta de aplicare intre cele doua tipuri de imprimanta cu jet de cerneala si cu laser, confuzia este mai frecventa cu imprimantele cu jet de cerneala decat cu laserul. Asta nu inseamna ca toate imprimantele cu jet de cerneala o fac.

Imprimantele cu jet de cerneala care utilizeaza cerneala pe baza de pigmenti nu sunt susceptibile de a se infoca, in timp ce cerneala pe baza de colorant necesita un timp mai lung de uscare pentru setarea cernelii. Si acest lucru depinde si de pe ce hartie imprimati. Unele tipuri de hartie absorb mai bine cerneala, in timp ce altele nu.

Calitatea imprimarii

Calitatea tiparirii depinde de productia de care aveti nevoie. Daca aveti nevoie pentru a imprima fotografii vii de calitate a exponatului, cautati o imprimanta profesionala cu jet de cerneala foto care produce imagini de inalta rezolutie. Daca ceea ce aveti nevoie este o imprimanta fiabila care poate pastra imprimarea documentelor clare, o imprimanta laser este ceea ce aveti nevoie.

Viteza de imprimare

Imprimantele cu laser sunt create pentru a raspunde cerintelor unui loc de munca, astfel incat acestea sunt proiectate pentru a imprima mai rapid (intre 15 pana la 100 de pagini pe minut, sau ppm), in timp ce imprimantele cu jet de cerneala imprima mai lent la aproximativ 16 ppm. Deoarece imprimantele laser sunt mai rapide, acestea sunt capabile sa produca mai multe documente in comparatie cu imprimantele cu jet de cerneala si, prin urmare, au un volum lunar mai mare de imprimare.

  • Imprimante laser: 15 pana la 100 de pagini / minut;
  • Imprimante cu jet de cerneala: 16 pagini / minut.

Volumul de imprimare

Volumul de imprimare se refera la cat de mult poate imprima imprimanta dvs. la un moment dat. O imprimanta laser este considerata ca fiind utila la birou sau la locul de munca datorita capacitatii sale de a imprima rapid cantitati mari de documente. Dat fiind ca imprimantele cu jet de cerneala sunt destinate utilizarii casnice, volumul de imprimare este semnificativ mai mic.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.