Ce este Parkinsonismul atipic?

Share Button

Persoanele cu Parkinsonism atipic dezvolta aceleasi simptome ca si cele cu boala Parkinson, cum ar fi tremorurile si rigiditatea, dar boala provoaca, de asemenea, o serie de probleme suplimentare, motiv pentru care seniorii care se confrunta cu o astfel de boala, in cazul in care nu au pe nimeni alaturi, cu siguranta trebuie sa se cazeze cat mai repede intr-unul din acele camine batrani private , unde personalul are grija de ei, le administreaza medicamente, le ofera mancare calda, ii pastreaza mereu curati si ingrijiti. 

Unele persoane care au boala Parkinson prezinta simptome tipice bolii, precum si alte simptome care nu sunt tipice ale bolii. Cand acest lucru se intampla, medicii numesc afectiunea atinsa Parkinsonism sau Parkinsonism plus sindrom. Boala Parkinson este o tulburare progresiva care afecteaza creierul, provocand in principal modificari ale miscarii.

Unele dintre cele mai frecvente simptome includ tremuratul, rigiditatea musculara si modificarile in mersul unei persoane atunci cand mergeti. Parkinsonismul atipic are mai multe sindroame cunoscute care afecteaza sanatatea generala a unei persoane. Exemplele includ corpi Lewy dementa, un tip de debut precoce dementa.

Este posibil ca parkinsonismul atipic sa nu raspunda la tratamentele traditionale ale bolii Parkinson, astfel incat obtinerea unui diagnostic corect este importanta pentru a va asigura ca o persoana primeste tratamentele cel mai probabil sa fie eficiente.

ppt.ro

Simptome

Persoanele cu Parkinsonism atipic prezinta simptome pe langa cele tipice ale bolii Parkinson. Simptomele bolii Parkinson includ:

 • tremuraturi sau miscari de agitare care sunt de obicei in maini;
 • miscari incetinite;
 • muschi rigid si lipsa de „leagan” in brate si picioare in timpul mersului;
 • modificari vocale
 • scadere brusca a tensiunii arteriale in picioare (hipotensiune arteriala ortostatica);
 • dementa;
 • dificultate de mers;
 • paralizie privitoare timpurie sau paralizie, in cazul in care o persoana nu poate fi capabila sa priveasca in sus sau in jos;
 • probleme de inghitire;
 • dificultati de somn;
 • halucinatii.

Un medic va lua in considerare aceste si alte simptome atunci cand va face un diagnostic. Cert este faptul ca seniorii care nu au familia aproape si care se confrunta cu astfel de simtpome, au nevoie de ajutor. Din acest motiv, ei ar trebui sa isi indrepte atentia spre caminele de batrani pentru a se caza, si pentru a fi tot timpul sub supraveghere. In acest fel, cu siguranta isi vor lua medicamentele pentru ca acestea le vor fi administrate de catre personalul caminului.

In plus, batraneii vor avea parte de compania altor persoane de aceiasi varsta, vor avea haine curate, vor primi mancare, vor avea televizor in camera si vor avea practic o viata mai frumoasa.

Revenind la parkinsonul atipic, acesta poate fi de mai multe feluri, asa ca iata despre ce este vorba. Parkinsonismul atipic are mai multe forme sau tipuri despre care se stie ca co-apar cu simptomele bolii Parkinson. Acestea includ:

Degenerarea corticobazala (CBD): Persoanele cu aceasta afectiune prezinta rigiditate la extremitati, sacadare musculara brusca si probleme care efectueaza miscari intentionate, cum ar fi atingerea sau apucarea unui obiect (apraxia).

Dementa cu corpuri Lewy (DLB): Barbatii cu varsta peste 50 de ani cu antecedente familiale de Parkinson sunt cel mai probabil sa aiba DLB. Aceasta afectiune determina dementa precoce, precum si halucinatiile vizuale.

Paralizia supranucleara progresiva (PSP): PSP este cea mai frecventa forma de parkinsonism atipic. Boala poate afecta capacitatea unei persoane de a privi in sus si in jos si poate provoca instabilitate posturala care duce la caderi frecvente. Aceasta afectiune este asociata mai mult cu femeile si persoanele mai mari de 60 de ani.

Atrofie cu sistem multiplu (MSA): MSA este a doua cea mai frecventa forma de parkinsonism atipic. Afectiunea provoaca tensiunea arteriala instabila si decolorarea rosiatica a pielii, precum si vezica, intestinul si disfunctia sexuala.

Hidrocefalie cu presiune normala (NPH): Aceasta afectiune are ca rezultat un exces de lichid cefalorahidian (LCR) care determina o persoana sa prezinte simptome precum dificultati de mers, incontinenta si dementa.

Parkinsonismul vascular: Aceasta afectiune determina o persoana sa aiba multe simptome inferioare ale corpului, cum ar fi probleme cu mersul si echilibrul. O persoana va avea, de asemenea, probleme cu fluxul de sange, care poate duce la accidente vasculare cerebrale si mini-lovituri.

Tratamente

Nu exista nicio leac pentru Parkinsonismul atipic, dar unele medicamente pot ajuta la reducerea severitatii simptomelor. De asemenea, un medic va tine cont de tipul de parkinsonism atipic atunci cand va prescrie tratamente. De exemplu, medicii pot trata dementa cu corpurile Lewy cu levodopa, un medicament Parkinson. De asemenea, acestia pot prescrie medicamente pentru dementa si psihoza , cum ar fi donepezil si quetiapina (Seroquel).

De asemenea, un medic poate trata PSP cu levodopa, precum si medicamente pentru a promova somnul, cum ar fi zolpidem (Ambien). Uneori, medicii vor folosi injectii cu toxina Botulinum (BOTOX) pentru a reduce strangerea muschilor oculari.

watchshop.ro

Pe langa medicamente, o persoana poate beneficia, de asemenea, de terapie fizica si ocupationala pentru a imbunatati echilibrul, a imbunatati puterea si a incuraja independenta, iar de aceasta terapie poate beneficia in cadrul unui camin de batrani.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.