Curiozitati despre utilizarea camerelor de supraveghere peste tot in lume

Share Button

Camerele de supraveghere sunt camere video utilizate in scopul observarii unei zone. Adesea sunt conectate la un dispozitiv de inregistrare sau la o retea IP si pot fi urmarite de un agent de paza sau un agent de ordine.

Camerele de luat vederi si echipamentele de inregistrare erau relativ costisitoare si necesita personal uman pentru monitorizarea materialelor video, dar analiza materialelor video a fost simplificata de software-ul automatizat care organizeaza imagini video digitale intr-o baza de date cautabila si de software de analiza video (cum ar fi VIRAT si HumanID).

Cantitatea de filme este, de asemenea, redusa drastic de senzorii de miscare, care inregistreaza numai atunci cand este detectata miscarea.

Cu tehnici de productie mai ieftine, aceste camere de supraveghere sunt suficient de simple si ieftine pentru a fi utilizate in sistemele de securitate la domiciliu si pentru supravegherea de zi cu zi.

ppt.ro

Incepand cu 2016, in lume exista aproximativ 350 de milioane de camere de supraveghere. Aproximativ 65% din aceste camere sunt instalate in Asia. Cresterea CCTV a incetinit in ultimii ani.

In 2018, China a fost raportata sa detina o retea uriasa de supraveghere de peste 170 de milioane de camere CCTV cu 400 de milioane de camere noi preconizate sa fie instalate in urmatorii trei ani, multe dintre acestea folosind tehnologia de recunoastere faciala.

In Statele Unite, Departamentul Securitatii Interne acorda miliarde de dolari pe an in subventii de securitate interna pentru agentii locale, de stat si federale pentru a instala echipamente moderne de supraveghere video.

watchshop.ro

De exemplu, orasul Chicago, Illinois, a folosit recent un grant de securitate interna de 5,1 milioane USD pentru a instala 250 de camere suplimentare de supraveghere si a le conecta la un centru de monitorizare centralizat, impreuna cu reteaua sa preexistenta de peste 2000 de camere, intr-un program cunoscut sub numele de Functionarea scutului virtual.

Vorbind in 2009, primarul din Chicago, Richard Daley, a anuntat ca Chicago va avea o camera de supraveghere pe fiecare colt de strada pana in anul 2016.

In Marea Britanie, marea majoritate a camerelor de supraveghere video nu sunt operate de organe guvernamentale, ci de persoane private sau companii, in special pentru a monitoriza interioarele magazinelor si intreprinderilor.

Conform cererilor din 2011 privind Legea privind libertatea informatiilor, numarul total de camere de televiziune CCTV operate de administratia locala a fost de aproximativ 52.000 pe intreg teritoriul Marii Britanii.

Prevalenta supravegherii video in Marea Britanie este adesea supraevaluata din cauza estimarilor care nu sunt fiabile; de exemplu, un raport din 2002 extrapolat dintr-un esantion foarte mic pentru a estima numarul de camere in Marea Britanie la 4,2 milioane (din care 500 000 in Londra Mare).

Estimari mai fiabile situeaza numarul de camere de luat vederi operate de administratiile publice private si locale in Marea Britanie la aproximativ 1,85 milioane in 2011.

In Olanda, un exemplu de oras in care exista camere foto este Haga. Acolo, camerele sunt amplasate in cartierele orasului in care se concentreaza cea mai ilegala activitate. Exemple sunt districtele de lumina rosie si garile.

In cadrul Proiectului Shield de Aur din China, mai multe corporatii americane, inclusiv IBM, General Electric si Honeywell, au lucrat strans cu guvernul chinez pentru a instala milioane de camere de supraveghere in toata China, impreuna cu analize video avansate si software de recunoastere faciala, care va identifica si urmareste indivizii oriunde merg.

Acestea vor fi conectate la o baza de date centralizata si la statia de monitorizare, care la finalizarea proiectului, va contine o imagine a fetei fiecarei persoane din China: peste 1,3 miliarde de oameni.

Lin Jiang Huai, seful biroului „Tehnologia informatiilor pentru securitatea informatiilor” din China (care este responsabil de proiect), crediteaza sistemele de supraveghere din Statele Unite si Marea Britanie drept inspiratie pentru ceea ce face cu Proiectul Shield de Aur.

Avansata Agentia de Aparare Proiecte de Cercetare (DARPA) finanteaza un proiect de cercetare numit zonele de conflict care se vedea care va lega camere peste un oras la o statie de monitorizare centralizata, identificarea si urmarirea persoanelor si vehiculelor in care acestea se deplaseaza prin oras, si sa raporteze „suspecte „activitate (cum ar fi fluturarea bratelor, privirea laterala, starea intr-un grup etc.).

La Super Bowl XXXV in ianuarie 2001, politia din Tampa, Florida, folosit Identix de software – ul de recunoastere faciala, FaceIt, pentru a scana multimea pentru potentialii criminali si teroristi prezenti la eveniment (a gasit 19 de persoane cu asteptarea de mandate de arestare).

Adesea, guvernele sustin ca camerele sunt destinate sa fie utilizate pentru controlul traficului , dar multe dintre ele ajung sa le foloseasca pentru supraveghere generala.

De exemplu, Washington, DC avea 5.000 de camere „de trafic” instalate sub aceasta premisa, iar dupa ce erau toate in loc, le-au conectat toate la un loc si apoi au acordat acces la Departamentul de Politie Metropolitana, astfel incat sa poata efectua „zi de zi” monitorizarea”.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.