Care sunt cele mai necrutatoare boli?

Share Button

Cu totii murim mai devreme sau mai tarziu. Unii oameni ajung sa isi piarda viata in urma unor accidente, altii ajung sa isi gaseasca sfarsitul in urma unor accidente, in timp ce foarte multi oameni mor dupa ce se lupta cu diferite boli necrutatoare.

In urmatoarele randuri ale acestui articol vom vedea care sunt cele mai necrutatoare boli, care ucid anual mii de persoane atat in Romania, cat si in toate celelalte tari ale lumii. Iata asadar care sunt cele mai necrutatoare boli.

Afectiuni ale inimii

Multe dintre aceste afectiuni ale inimii se refera la acumularea placii in peretii arterelor. Cu cat mai mult placa se dezvolta, cu atat mai mult arterele se ingusteaza. Acest lucru are ca rezultat o mai dificila circulatia sangelui in jurul corpului si creste riscul aparitiei unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral. De asemenea, aceasta problema poate da nastere la angina, unor aritmii si insuficientei cardiace.

ppt.ro

Cancer

Toata lumea are sanse mai mari sau mai mici sa dezvolte cancer, iar riscul va creste odata cu varsta. Unele persoane prezinta un risc mai mare sau un risc mai mic de a suferi de cancer, iar aceste lucruri se intampla din cauza diferentelor de expunere la cancerigene, cum ar fi fumatul sau expunerea la poluanti chimici.

Boala respiratorie cronica inferioara

Boala respiratorie cronica inferioara se refera la un grup de afectiuni pulmonare care blocheaza fluxul de aer si cauzeaza probleme legate de respiratie. Aceste boli includ: boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC), bronsita, emfizem, astm. Fumatul creste drastic riscul unei persoane de a dezvolta aceste afectiuni, care intr-un final se pot dovedi a fi fatale.

Accident vascular cerebral si boli cerebrovasculare

Bolile cerebrovasculare se dezvolta din cauza problemelor cu vasele de sange care alimenteaza creierul. Patru dintre cele mai frecvente boli cerebrovasculare sunt: accident vascular cerebral, atac ischemic tranzitoriu , sau mini accident vascular cerebral, hemoragie subarahnoida, dementa vasculara. Riscul de accident vascular cerebral variaza in functie de rasa, etnie si varsta.

Boala Alzheimer

Dementa se refera la un grup de afectiuni care determina o scadere a functiei cognitive. Acest lucru afecteaza capacitatea unei persoane de a efectua activitati de zi cu zi. Deteriorarea celulelor nervoase din creier cauzeaza dementa. In urma pagubelor, neuronii nu mai pot functiona normal si pot muri. La randul sau, acest lucru poate duce la schimbari in memorie, comportament si capacitatea de a gandi clar.

Boala Alzheimer este doar un tip de dementa. Un alt tip, numit dementa vasculara, poate provoca simptome similare, dar in schimb rezulta din modificari ale fluxului de sange catre creier. Pentru persoanele cu boala Alzheimer, afectarea neuronilor si moartea afecteaza in cele din urma capacitatea lor de a efectua actiuni esentiale, cum ar fi mersul si inghitirea.

Este posibil ca persoanele aflate in stadiile finale ale acestei afectiuni sa nu poata parasi patul si sa necesite ingrijiri non-stop. Alzheimerul este in cele din urma fatal. Alzheimer este, de asemenea, singura cauza de deces in top 10 pe care specialistii medicali nu o pot vindeca, preveni sau incetini.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai necrutatoare boli, care din pacate ucid in fiecare zi multe persoane, la nivel mondial, si inclusiv in Romania.

De precizat este faptul ca familiile greu incercate ale romanilor, au nevoie de cele mai bune servicii funerare in aceste situatii, asa ca pot opta pentru servicii funerare Sinaia, in vederea imbalsamarii si a transportului persoanei decedate de la morga si pana la capela.

De-asemenea, reprezentantii firmei de servicii funerare Sinaia , se pot ocupa de diferite alte aspecte, precum de intocmirea dosarului pentru ca familia greu incercata sa intre in posesia ajutorului de deces.

Este foarte important sa cunoasteti toate aceste detalii dat fiind faptul ca exista atat de multe persoane in tara noastra care se confrunta cu asemenea probleme de sanatate, iar in momentele grele, firmele de servicii funerare le pot veni in ajutor.

Inainte de a incheia acest articol, facem precizarea ca exista cetateni romani care sunt stabiliti in strainatate, si care se pot confrunta cu astfel de probleme de sanatate. Daca acestia isi vor pierde viata printre straini, familiile greu incercate vor putea contacta firmele de servicii funerare, pentru a-si repatria persoanele dragi decedate, si pentru a le inmormanta in Romania.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.