Elemente iconice in moda pe care toti ar trebui sa le cunoastem

Share Button

Exista elemente specifice si iconice in moda de care orice persoana ar trebui sa fi auzit macar indiferent ca este vorba despre rochii de seara lungi sau de alte piese vestimentare.

  1. Burberry Trenchcoat

Tricotajele Burberry au fost celebrate de ofiterii britanici in Primul Razboi Mondial. Designul original a fost numit Tielocken si a fost conceput pentru a proteja ofiterii militari impotriva vremii aspre. Inelul curelei in forma de D a fost utilizat pentru a atasa elemente mici, cum ar fi hartile. Mai tarziu, stratul a fost modificat pentru mase. De atunci a ramas piesa cea mai recunoscuta a marcii.

  1. Rochia neagra

Inainte de anii 1920, femeile obisnuiau sa poarte negru in timpul doliului. A fost considerat dezgustator sa fie purtat in orice alta ocazie. Dar acest lucru s-a schimbat la vointa lui Coco Chanel. Momentul definitoriu al rochiei negre a venit in 1926, cand revista Vogue a publicat o schita a rochiei negre. Designul lui Coco Chanel a fost numit Ford Chanel, referindu-se la modelul Ford T.

La fel ca faimoasa masina, a fost accesibil tuturor barbatilor din toate clasele sociale. Cand Audrey Hepburn purta o rochie neagra in micul dejun la Tiffany’s, LBD a urcat intr-o adevarata garderoba esentiala, ceva pe care fiecare femeie dorea sa o aiba in garderoba ei

ppt.ro
  1. Chanel 2.55

Prima geanta pe care Coco Chanel a creat-o in 1929 a fost normala, la fel ca toate celelalte pungi disponibile pentru femeile de varf din aceasta epoca. Cu toate acestea, s-a dovedit a fi o sarcina imposibila de a combina sacul cu o sampanie flüte, pliante de teatru si hors d’oeuvres. Dar, in 1955, Coco Chanel a schimbat istoria gentii de mana cu introducerea Chanel 2.55.

A fost modificata din motive practice. “M-am saturat sa-mi tin portofelele in mana si sa le pierd, asa ca am adaugat o curea si le-am dus peste umar.” Practic, 2.55 a fost imediat un mare succes. In primul an, Gabrielle Chanel a trebuit sa refuze ordinele din cauza cererii mari. Pentru prima data, era acceptabil ca femeile de varf sa poarte un sac pe umeri.

  1. Louboutins

Povestea spune ca talpile rosii ale lui Christian Louboutin sunt inspirate de asistentul sau. Pe masura ce isi picta unghiile intr-o culoare rosie aprinsa, Louboutin a inceput sa picteze cu oja talpile. Si astfel rosul stralucitor a devenit culoarea semnaturii lui Louboutin.

Nimeni alta decat Printesa Monaco a fost primul sau client real. Printesa a dezlantuit o adevarata pasiune pentru talpi rosii. Celebrii Louboutins sunt purtati de designeri celebri precum Diane von Fürstenberg si multe celebritati.

  1. Hermès Birkin

In anii 80, Jane Birkin a fost asezata alaturi de Jean-Louis Dumas, directorul executiv al companiei Hermès, in zborul sau de la Paris la Londra. Jane se plangea ca nu a gasit niciodata sacul perfect pentru weekend. Fara sa stie cine era, ea ia descris lui Dumas ce va arata punga de vis.

La scurt timp dupa intalnirea lor, Jane Birkin a primit geanta personalizata cu o nota personala. Din acel moment Birkin a devenit cea mai recunoscuta geanta de mana de lux din lume.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.