Despre nevoia de rafturi

Share Button

Rafturile sunt in general acele obiecte care ne sunt de folos cand vrem sa pastram foarte bine alte obiecte. Depozitele au nevoie in primul rand de rafturi.

Un depozit reprezinta un spatiu unde se face transportul de marfa. Putem sa avem mai multe tipuri de depozite. Pot sa fie depozite la vanzatori, la producatori ori ca si unitati independente sau ca unitati specializate doar la depozitare sau ca si unitati care trebuie sa fie anexate la alte structuri. Un depozit se poate specializa tinand cont de produse, de zonele geografice si de clienti sau pot fi depozite generale.

Depozitele au si un spatiu in care se face contactul cu furnizorii. Acest spatiu se amenajeaza tinand cont de toate caracteristicile marfurilor si de toate dimensiunile pe care acestea le pot avea. Sunt anumite constructii si anumite dotari pentru transportul de marfa pe calea ferata si sunt altele pentru transportul masinilor sau pentru transportul containerizat de exemplu.

Pentru ca sunt specializate in stocare depozitele au cantitati mari de marfa si de aceea toate operatiile de incarcare sau de descacare reprezinta noste standarde internationale acceptate de catre toti.

ppt.ro

Depozitele pot include uneori si spatiul de control sau o zona fitosanitara. In interiorul spatiului de depozitare vom avea zona in care se face depozitarea efectiva si zonele care sunt destinate tuturor operatiunilor de productie: sortare, dezasamblare sau reambalare ori grupare si lotizare si controlul calitatii sau reconditionare.

Cu timpul, in perioada in care are loc depozitarea tinand cont de tipul de marfa se va fce si un control periodic de calitate. Spatiul de depozitare se aranjeaza in mod diferit in functie de tipul de marfa. Un exemplu in acest sens pot sa fie dpozitele de grau care sunt diferite de depozitele in care se pun calculatoare si alte componente electronice.

Depozitele specializate doar pentru depozitare au si posibilitatea sa emita domcumente numite garantii care vor atesta prezenta in depozit a unui anumit tip de marfaturi si a unei anumite cantitati. Un astfel de documte se poate negocia si poate sa asigure si finantarea unei intreprinderi.

Din depozitele mari marfa ajunge in depozitele zonale si apoi la depozitele de la intreprinderi sau de la comercianti. Unele din cele mai multe marfuri se afla in sistemul de depozitare sau in curs de transport. Noi mentionam si aspectele care tin de societatea de consum cum ar fi depozitarea in locul amenajar de cumparator si achizitionarea de marfuri care depasesc nevoile uzuale de consum mai ales in cazul acelor marfuri care au o durata de utilizare lunga si care ajung in final in depozite mari.

Depozitele nu au cum sa functioneze fara sisteme de rafturi si de aceea se recomanda sa faceti rost de cele mai bune rafturi pentru a va amenaja depozitele.

Daca nu alegeti rafturi de calitate va puteti lovi de surprize neplacute care pot duce la accidente. Unele dintre aceste accidente se pot solda doar cu pierderi materiale precum distrugerea produselor din depozit puse pe un anumit raft care se darama, dar pot sa fie si pierderi umane in cazul in care raftul cade pe un stivuitor in care se afla si un om, sau cade efectiv pe personal.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.