Anul 2013 a fost un an unic pentru istoria tehnologiei intrucat doua iPhone-uri au fost lansate in acelasi timp. De obicei, in fiecare an ni se oferea un telefon premium, insa, de data aceasta am fost tratati cu doua: iPhone 5S, cu al sau procesor A7 next-gen si cu a sa camera imbunatatita considerabil si mai-putin-scumpul, dar de asemenea premium, iPhone 5C .
Cei de la Apple au avut doua optiuni in privinta lui iPhone 5C: sa mearga pe varianta ieftina si sa sparga pragul de sub 200 de lire sterline sau sa tina lucrurile in stilul “Apple” si sa ofere un telefon premium la un pret apropiat. Acestia au optat, desigur, pentru cea de-a doua varianta, ducand iPhone 5C la rangul de inlocuitor al deja defunctului iPhone 5.
iPhone 5C – design si constructie
Realizat ca inlocuitor al lui iPhone 5, putem spune fara sa gresim ca iPhone 5C este un iPhone 5 imbracat in haine noi. Cand spunem haine noi ne gandim la carcasa de plastic. Dupa lansare, multa lume s-a intrebat daca plasticul este intr-adevar cea mai buna alegere. Ei bine, fiind vorba de cei de la Apple, putem spune ca da, a fost o alegere inspirata, acestia reusind sa faca plasticul sa para premium.
[adsenseyu1]
Pentru inceput cei de la Apple au folosit o singura piesa de policarbonat, ceea ce a facut ca iPhone 5C sa arate incredibil de bine realizat, fara spatii goale in carcasa. Plasticul poate fi perceput adesea ca material care scartaie, insa Apple a atasat inauntrul carcasei o rama de otel, dand acesteia un aspect solid si durabil.
Optand pentru acest design, iPhone 5C este putin mai greu decat predecesorul sau, 132g comparat cu 112g cat avea iPhone 5. De asemenea, optiunea pentru plastic a adus o mai mare arie de culori produsului, acesta fiind disponibil pe alb, rosu, galben, albastru si verde. Indiferent de preferinte, exista o culoare care sa ti se potriveasca.
iPhone 5C – display
iPhone 5C foloseste exact acelasi display ca si iPhone 5, un display de 4 inci, 640×1136 pixeli, IPS LCD, cu o densitate a pixelilor de 326 ppi (pixeli per inci). Display-ul de tip “retina” realizat de Apple reprezinta un performer solid cu o reproducere a culorilor excelenta, precum si cu o capacitate de a vedea nivelurile unghiurilor si ale luminozitatii.
Este interesant de observat faptul ca cei de la Apple folosesc aceeasi dimensiune a display-ului pentru toate cele 3 variante de iPhone 5 (5, 5C, 5S), cea de 4 inci, intrucat, considera acestia, aceasta este dimensiunea perfecta pentru un smartphone. Este grozava pentru vizionarea de clipuri video, insa, este utila si pentru utilizarea cu o singura mana.
[adsenseyu1]
iPhone 5C – hardware si performante
In ceea ce priveste partea de hardware, trebuie sa spunem ca iPhone 5C mizeaza pe aceleasi caracteristici pe care le avea si “tatal” iPhone 5. 5C-ul se gaseste in doua variante in materie de stocare: 16 GB si 32 GB, fara suport microSD.
Este prevazut, de asemenea, cu acelasi processor A6, 32-bit ARM CPU pe doua nuclee, bazat pe arhitectura “Swift” realizata de Apple, precum si cu acelasi numar de memorie RAM, 1GB DDR2. Din punct de vedere intern iPhone 5C este clona lui iPhone 5. Singura diferenta notabila poate fi considerata adaugarea dispozitivului de emisie-receptie WTR1605L de la Qualcomm, care permite suport LTE global.
Pentru mai multe detalii despre iPhone 5C, dar si alte produse Apple accesati http://www.dwyn.ro/comunicatii-telefoane_gsm-12-0-0.html .
Alte stiri actuale :
1. Parasind Apple, “creatorul” iOS-ului devine filantrop, calatoreste prin lume
2. Microsoft amenință Apple pe piața tabletelor
3. 30 de wallpaper-uri Retina pentru iPhone, iPod Touch, iPad si iPhone 5
4. Salvarea Apple de către Microsoft ar putea fi cea mai proastă afacere din istoria modernă
5. Cum va urmări Apple clienţii din peste 250 de magazine, folosind iPhone şi iPad
6. Apple extinde suportul iTunes Match in 4 tari europene, aduce iTunes in the Cloud in Bulgaria, uita din nou de Romania