Noutati 2013 de la Google Adwords

Share Button

Fiind o resursa absolut indispensabila in cresterea importantei site-ului nostru in mediu online, Google Adwords cauta sa vina mereu in intampinarea agentilor comerciali cu metode dintre cele mai inovative pentru a atrage cat mai multi clienti.

Google Adwords este ramificatia motorului de cautare Google, cel care ne poate ajuta foarte mult in ceea ce priveste cresterea numarului de utilizatori, prin campaniile platite si prin strategia moderna de plata pentru accesarea linkurilor companiei noastre, numita PPC (pay per click).

Intrebuintat impreuna cu un serviciu de optimizare SEO articole, Google Adwords ne poate scoate din anonimat si ne poate conduce catre cele mai inalte trepte ale clasamentului rezultatelor.

O noutate preconizata sa apara de la Google Adwords o reprezinta campaniile imbunatatite, ce ne  vor oferi atat posibilitatea de a ne optimiza vizibilitatea pe orice dispozitiv conectat la internet, cat si posibilitatea de a integra intr-un spatiu bine delimitat al anuntului nostru, a unui text publicitar care va fi vizibil pentru utilizatori, ca si descriere a continutului pe pagina rezultatelor.

ppt.ro

[adsenseyu1]

Acest lucru este menit sa atraga cat mai multi investitori in campanii platite, datorita faptului ca textul ce va aparea in cadrul descrierii este la libera alegere, in functie de ceea ce isi doreste investitorul sa evidentieze ca fiind important sau pentru a-si delimita propriile produse de cele ale concurentei. Acest lucru, corelat cu o buna optimizare seo Constanta a continutului site-ului vostru care poate conduce la beneficii de-a dreptul substantiale.

Google Analitics a oferit aceasta posibilitate ca urmare a faptului ca, statistic vorbind, utilizatorii se indreapta majoritar spre rezultatele din clasament care beneficiaza de o oarecare descriere, continutul fiind considerat ca fiind util si relevant. De asemenea, introducerea de linkuri in corpul acestui spatiu este considerata ca fiind o legatura utila in mediul online, insa activarea acestei optiuni se poate face numai ulterior trecerii la campaniile imbunatatite.

Trecerea de la campaniile normale la cele noi, poate fi facuta pana pe data de 22 iulie, atunci cand deja campaniile Adwords imbunatatite vor incepe sa ruleze anunturile in noua lor forma.

Agentii publicitari vor avea foarte mult de castigat daca optimizeaza din timp campaniile existente, datorita beneficilor oferite de catre noutatile Adwords: ajustari pentru vizualizari mobile, imbunatatirea functionalitatii campaniilor pre- existente precum si actualizarea acestora in raport cu cerintele utilizatorilor.

Prin optimizarea campaniilor in functie de vizualizare se  incearca imbunatatirea ratei de afisare pe toate dispozitivele, datorita modului diferit de utilizare a acestora. Campaniile imbunatatite vor avea scopul transmiterii informatiei indiferent de dispozitivul de afisare utilizat. Acest lucru va fi in stransa corelatie cu ajustarea sumelor licitate pentru aceste dispozitive, fapt ce se va concretiza in numarul de clickuri si in page rank-ul propriu zis.

La nivel de licitatii si anunturi vor fi deasemenea imbunatatiri, iar posibilitatea configurarii acestora dupa bunul plac este in avantajul nostru. Nu va mai fi cazul sa folosim campaniile separate pe locatii, dispozitive si ore.

Noile campanii imbunatatite vor oferi posibilitatea sa crestem sumele licitate in intervalele orare sau zilele in care stim cu certitudine ca traficul si cerintele de cautare ce privesc domeniul nostru de activitate sunt mai ridicate, reducand sumele licitate pentru zilele in care aceasta activitate nu pare a aduce vreun beneficiu (de tipul week-end-urilor). Acestea pot fi cumulate si suprapuse astfel incat sa beneficiem de o suma finala de licitare, care sa fie atribuita campaniei noastre.

Anuntul care sustine optimizarea campaniilor din aceste puncte de vedere a inceput sa ruleze de multa vreme, numarand zilele pana la momentul in care campaniile imbunatatite vor incepe sa lucreze efectiv. Configurarea acestora se poate face pana in luna iulie, mai precis pana in a 22 zi a acesteia, insa cu siguranta pentru a intelege pe deplin conceptul trebuie sa consultam sursele de informare aferente acestui domeniu.

Google Adword a pus la dispozitia tuturor o multitudine de brosuri explicative, astfel incat intelegerea conceptului sa duca la o crestere efectiva a vanzarilor. In cazul in care modificarile aferente campaniilor nu sunt aduse pana la aceasta data, Adwords va configura in mod automat setarile campaniilor, folosindu-se de ajustarile standard.

[adsenseyu1]

Pentru a putea sti cand si mai ales unde anume sa licitam, trebuie sa ne folosim de toate instrumentele de analiza statistica pe care le avem la indemana. Sa cunoastem foarte bine cerintele pietei astfel incat banii investiti sa aduca un castig si sa nu creeze un mare gol financiar.

Utilizarile tot mai frecvente ale dispozitivelor mobile ar trebui sa ne dea de gandit, astfel incat acestea sunt o posibilitate foarte utila de investire a sumelor. Utilizatorul nu mai este conditionat de a ajunge in fata unui laptop pentru a cauta ceea ce este interesat sa achizitioneze, acest lucru putand fi facut din metrou, de acasa, de la cafenea, practic de oriunde, limitand astfel si bariera temporala de care se loveau agentii publicitari pana acum.

Danbradu.ro cunoaste deja aceste aspecte si va poate ajuta sa va imbunatatiti performantele atat din punct de vedere al optimizarii SEO, cat si la nivel de campanie platita Adwords. Anii de experienta in acest domeniu au transformat acest nume intr-un adevarat brand, recunoscut pentru beneficiile pe care le poate aduce oricarui utilizator al resurselor mediului online.

Alte stiri actuale :

1. Google AdWords Image Extensions Coming Soon
2. Google AdWords Keyword Planner to Replace Keyword Tool
3. Top 4 Google AdWords Features I’ll Be Exploring This Summer
4. Is Google Out Of Touch With Small Advertisers?
5. Primul curs de Google Adwords incepatori organizat de Creative Business Management

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.