Brokerii sunt persoanele sau institutiile autorizate care incheie tranzactii in numele unui client. Sau, intermediaza legatura dintre client si un investitor. Brokerii furnizeaza servicii de care oricine are nevoie, de la leasing, pensii sau asigurari de credite.
Colaborarea cu un broker este esentiala, in special pentru cei care nu au timp sa se ocupe personal de investitiile lor. Brokerii te pot ajuta sa obtii varianta optima, in functie de bugetul de care dispui si in concordanta cu nevoile tale.
Care sunt categoriile de brokeri existente pe piata actuala?
Piata financiara este deosebit de ofertanta la capitolul servicii care sunt utile pentru majoritatea dintre noi. Tocmai de aceea, exista categorii diferite de brokeri si de firme de brokeraj.
- Broker de asigurari
O companie de brokeraj in asigurari este puntea de legatura intre client si asigurator. Rolul este acela de a-i garanta clientului asistenta pas cu pas, de la calculul primei de asigurare, selectarea celei mai avantajoase cote, pana la semnalarea riscurilor survenite pe parcurs.
- Broker de credite
Spune ‘’adio’’ drumurilor repetate la banca in cazul in care planifici sa iti achizionezi o locuinta printr-un credit bancar. De acest aspect se va ocupa brokerul, iar tu vei primi cele mai bune oferte pentru buzunarul tau.
- Broker de imobiliare
Brokerul iti va prezenta produsele de la mai multe agentii. Tu alegi varianta care iti reprezinta nevoile si esti scutit de negocieri cu sanse discutabile de reusita.
- Broker de leasing auto
Ai decis in sfarsit sa te muti in afara orasului unde ai parte de liniste si mai putina poluare. Exista un singur impediment major: lipsa mijlocului de transport. Un broker de leasing auto te va putea ajuta si in aceasta chestiune gasind cea mai convenabila optiune pentru buzunarul si dorintele tale.
Ce beneficii obtii daca apelezi la experienta unui broker?
Avantajele unei astfel de colaborari sunt numeraose, dar ne vom opri asupra celor mai importante pentru majoritatea clientilor. Astfel, un broker comunica in locul clientului, intermediaza raporturile acestuia cu investitorul, pune la punct documentatia necesara, cauta toate ofertele disponibile care se pliaza pe nevoile clientilor, precum si cele mai avantajoase preturi.
Clientul iese cel mai bine in aceasta situatie. Nu pierde timp pe drumuri, se focuseaza pe alte lucruri importante, scapa de stresul tranzactiilor, deoarece altcineva cu experienta solida in domeniu se va ocupa de toate acestea pana la cel mai mic detaliu. Inainte de a lua orice decizie, brokerul se consulta cu clientul si va incerca sa obtina ofertele cu cele mai mici costuri suplimentare.
Dupa cum am specificat deja, brokerul este liantul intre tine ca si client si piata. Prin urmare, se creeaza o legatura indirecta, iar primul are acces la mai multe resurse de produse si servicii utile pe viitor.
Statutul brokerului este 100% obiectiv, iar sfaturile pe care i le ofera clientului sunt impartiale. Acesta va sti de la inceput care sunt riscurile si la ce trebuie sa se astepte.
Cum sa alegi brokerul ideal cerintelor tale?
Aici, alegerea este evident influentata de nevoile pe care le ai si de increderea pe care ti-o inspira brokerul. Atitudinea profesionala si credibilitatea sunt esentiale.
Brokerul de care ai nevoie trebuie sa fie in primul rand impartial si cu experienta suficienta astfel incat sa ofere solutii adecvate pentru orice necesitate financiara. Si nu in ultimul rand, acorda atentie numarului de clienti cu care a mai colaborat, precum si recenziilor care insotesc aceste colaborari.