De ce au nevoie oamenii sa mearga la psiholog?

Share Button

Viata provocarile sale probabil ca ar fi destul de plictisitoare, insa exista situatii care ne pot da o multime de batai de cap. Exista insa unele intamplari care pot fi atat de ametitoare incat pare imposibil sa trecem mai departe. Indiferent daca este vorba de moartea unui iubit sau de sentimentele coplesitoare de anxietate, este important sa stiti ca exista ajutor pentru fiecare problema care va da viata.

Pierderea unei persoane dragi este un moment dificil cu care ne putem confrunta. Exista persoane care pot trece mai usor peste un moment dificil, atunci cand pierd pe ineva drag, insa exista si persoane care au nevoie de o vizita la un cabinet psihologie si psihoterapie.

Stresul si anxietatea reprezinta alte motive pentru care oamenii cel mai probabil vor ajunge sa treaca pragul unui cabinet de psihologie. Anumite aspecte ale vietii sunt stresante, iar multe situatii – de la un interviu de angajare la probleme de relatie – va pot determina sa va simtiti anxios. Stresul si anxietatea, daca sunt lasate la furie, pot duce la izolare sociala, depresie si o multime de alte probleme.

Un psiholog va poate ajuta sa gestionati stresul si anxietatea, gasindu-va sursa sau cauza problemelor dvs., precum si modalitatile adecvate de a le depasi.

ppt.ro

Depresia este un alt motiv pentru care foarte multe persoane ajung sa mearga la psiholog. Senzatiile coplesitoare de neputinta sau de lipsa de speranta sunt semne comune ale depresiei . In timp ce multi cred ca oamenii pot doar “se desprinde” de depresie, se intampla foarte rar acest lucru.

Depresia este o tulburare obisnuita in care oamenii isi pierd interesul pentru lucruri, ajung sa se confrunte cu o stare oboseala psihica si au probleme cu controlul emotiilor lor. Psihologii va pot ajuta sa gasiti sursa depresiei care adesea este primul pas in a te simti mai bine.

Fobiile reprezinta un alt motiv pentru care multe persoane ajung sa mearga la psiholog. Frica de inaltimi si paianjeni sunt fobii comune, dar unele temeri neobisnuite si nefondate pot crea probleme substantiale in viata oamenilor. De exemplu, sitophobia (teama de a manca) poate duce la probleme grave de sanatate.

Un psiholog cu experienta va poate ajuta sa incepeti sa va depasiti temerile pentru a putea trai fara polifobie (teama de multe lucruri) sau fobofobie (teama de frica).

Probleme de familie si relatie pot reprezenta un alt motiv pentru care oamenii au nevoie de psiholog. Relatiile, fie familiale, personale sau legate de munca, au suisurile si coborasurile lor. In timp ce relatiile pot fi unele dintre cele mai bune lucruri din viata, ele pot fi, de asemenea, o sursa de stres si probleme.

Lucrul cu un psiholog, fie individual, fie in grup, poate ajuta la eliminarea gandurilor negative sau a problemelor care se pot forma chiar si in cele mai puternice relatii.

Ei bine, acestea sunt cateva motive pentru care oamenii pot ajunge la psiholog. Din fericire, cei care accepta ajutorul psihologului depasesc rapid problemele cu care se confrunta. Exista insa si persoane care din orgoliu sau din diferite motive refuza ajutorul, iar din acest motiv viata lor poate deveni un adevarat calvar.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.