Cum se mananca corect pizza

Share Button

Pizza este, fara indoiala, una dintre cele mai cunoscute si mai iubite alimente din lume. De la o tara la alta, pizza este servita si mancata in multe moduri diferite. Este usor si distractiv sa alegeti cea mai buna tehnica pentru a va manca pizza!

Tineti si pliati pizza

Tineti pizza langa crusta daca este ferma si crocanta. Aceasta este cea mai populara metoda de a manca o pizza. In cazul in care crusta este groasa si suficient de crocanta pentru a mentine greutatea toppingurilor si a branzei, pur si simplu ridicati-o si puneti varful feliei in gura. De acolo, puteti manca si va puteti bucura de toate toppingurile!

Pentru felii subtiri de pizza, aceasta tehnica nu va fi la fel de eficienta, deoarece sfarsitul feliei va cadea pe jos. In acest caz, tineti pizza putin mai sus decat de obicei pentru a prinde capatul bucatii din gura.

ppt.ro

Faceti “New York Fold” pentru a impiedica caderea branzei. Luati partile laterale ale pizza si le indoiti pentru a se intalni, creand o forma “U” cu coaja. Majoritatea New York-ezilor sustin ca acesta este cel mai bun mod de a manca o pizza deoarece mentine branza in loc si face pizza mai usor de mancat in timp ce stati sau mergeti.

Aceasta tehnica are, de asemenea, bonusul suplimentar de protejare a cerului gurii de a fi ars cu branza fierbinte.

Utilizati degetul mare, indexul si degetul mijlociu pentru a indoi crusta pentru a va asigura stabilitatea. Daca doriti sa va mancati felia fara sa o pliati in jumatate, dar aceasta continua sa se prabuseasca pana la capat, puteti sa o sprijiniti prin “strangerea” crustei. Puneti degetul mare si degetul mijlociu sub centrul crusta si folositi degetul aratator pentru a impinge in jos centrul crustei, facand o forma “V”. ¬†Pizza Bucuresti este perfecta pentru pliere.

Puteti, de asemenea, sa sprijiniti capatul feliei de pizza cu mana libera pentru a o ghida in gura in timp ce presati crusta. Odata ce ajungeti la mijlocul feliei, ar trebui sa aveti posibilitatea sa o tineti de crusta!

Faceti un “portofel de pizza” pentru a pastra pizza neapolitana de la a-si pierde topping-ul. Unii bucatari de pizza recomanda sa pliati capatul feliei pana la crusta si apoi sa pliati felia in jumatate pentru a face un fel de buzunar din pizza. Acest lucru pastreaza topping-uri pe felie si asigura ca veti obtine o tona de aroma in fiecare muscatura!

Dupa ce felia este pliata, puteti manca din orice parte. Majoritatea oamenilor recomanda sa incepeti cu crusta pentru a va mentine portofelul compus.

watchshop.ro

Mancati mai intai crusta pentru a salva piesele cele mai sarate pentru final. Nu este nimic mai rau decat o crusta uscata pe o pizza, astfel incat  puteti manca mai intai crusta pentru a va asigura ca ati luat niste sos, branza si topping-uri cu ea. Incepeti la crusta si faceti-va drumul pana la capatul de felie pentru a salva cele mai sarate si mai iubite parti ale felii pentru muscatura finala.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.