Sfaturi pentru plantarea cerealelor

Share Button

Fiecare seminte trebuie selectate, pregatite, plantate si tratate diferit, dar aceasta pagina include cateva informatii de baza pentru a va ajuta sa incepeti. Va rugam sa consultati cerealele nordice pentru mai multe informatii despre anumite culturi.

Tineti minte ca succesul plantarii dvs. va depinde de temperatura si umiditatea solului si, bineinteles, fiecare vreme de primavara aduce provocari diferite.

Cu toate acestea, insamantarea cat mai curand posibil va imbunatati sansa de a stabili o recolta inaintea potentialelor buruieni concurente si a temperaturilor ridicate, care, speram, vor duce la randamente mai mari.

Atata timp cat pamantul nu este prea plin de apa, o anumita umiditate de primavara va fi benefica pentru germinarea si cresterea timpurie a semintelor.

ppt.ro

Boabele de cereale pot fi plantate la temperaturi mai scazute decat alte culturi, astfel incat culturile de plante cum ar fi orzul, ovazul si graul de primavara pot avea loc in prima parte a primaverii, de indata ce solurile au ajuns la temperatura optima.

Alegerea zonei trebuie luata in considerare in toamna anterioara noului sezon de crestere. Ar trebui sa aveti testat solul si sa determinati, pe baza rezultatelor, care domeniu va satisface cerintele culturii dorite.

Decideti cat de multe hectare din fiecare boabe veti dori sa creasca si sa examinati ce teren aveti la dispozitie, astfel incat sa potriviti tipul de sol, dimensiunea campului si locatia cu nevoile dvs. specifice de recoltare.

In selectarea locului dvs., ar trebui sa pastrati in minte rotatia culturilor, astfel incat sa luati in considerare ceea ce creste intr-acum si ceea ce ar putea creste acolo in viitor.

Pentru a minimiza boala si presiunea insectelor, boabele de cereale nu ar trebui sa fie cultivate in campuri care au creat anterior boabe de cereale sau alte culturi conexe, cum ar fi porumbul. Puteti folosi daca este nevoie un atomizor magazin bricolaj pentru a va usura munca.

Boabele mici sunt bine adaptate la o varietate de tipuri de sol, dar in cele din urma toate prefera conditiile de sol bine drenate bine. Daca doriti sa plantati culturi de primavara la jumatatea lunii aprilie, veti avea cel mai probabil sansa de a reusi daca campul selectat este bine drenat.

Un pamant greu de lut ar fi cel mai bine folosit pentru semintele  de cereale in care exista o anumita flexibilitate in planificarea datei.

In general, orzul este sensibil la solurile pline cu apa, astfel incat ar fi mai bine sa se planteze in zone bine drenate. Ovazul are o toleranta mai buna fata de solurile umede si, prin urmare, ati putea sa il plantati pe soluri mai texturate.

Deoarece cerealele de primavara trebuie sa fie plantate devreme, o mare parte din pregatirea gradinii dvs. ar trebui sa aiba loc in toamna. In acest fel, de indata ce solurile sunt suficient de calde, puteti sa  plantati pe un camp neted si fertil.

Echipamentele de plantare vor functiona cel mai eficient pe terenuri care sunt friabile, chiar si fara roci si resturi. Daca cultivati cereale de primavara nu veti avea prea mult timp in primavara pentru a va pregati semintele inainte de plantare.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.