De ce unii seniori nu isi doresc sa se cazeze intr-un camin de batrani?

Share Button

Pentru foarte multi batranei singuri, cea mai buna solutie este aceea de a se caza in camine batrani private, pentru a avea parte de o batranete lipsita de griji.

Exista situatii in care batraneii singuri accepta aceasta solutie fara a mai sta prea mult timp pe ganduri, in timp ce alti batranei nu accepta sub nici o forma sa se mute din locuinta personala intr-un camin pentru batrani.

Unii batranei sunt de parere ca daca se vor muta intr-un camin pentru batrani, nu li se va acorda atentie, si nu vor primi mancarea sau medicamentele de care au nevoie in fiecare zi.

Alti batranei pur si simplu nu isi doresc sa renunte la toata munca lor de-o viata, pentru a se muta intr-un camin. Cu siguranta pe acestia ii apasa un puternic sentiment de amaraciune, insa sunt constienti ca aceasta este singura lor sansa pentru a avea parte de o batranete normala.

ppt.ro

Exista batranei care pur si simplu se tem de o schimbare, asa ca acesta este motivul pentru care nu isi doresc sa inceapa o viata noua, alaturi de alti batranei, cazati impreuna intr-un camin pentru persoane invarsta.

Ei bine, trebuie precizat faptul ca toate caminele private pentru batrani, le ofera acestora conditii de trai remarcabile, conditii de trai la care acestia probabil nici nu indraznesc sa spere.

Toti batraneii cazati intr-un asemenea camin, primesc in fiecare zi cele trei mese principale (mic dejun, pranz si cina), plus inca doua gustari pe timpul zilei. Daca exista situatii in care cei cazati sunt la regim, personalul caminului impreuna cu membrii familiei vor stabili mancarea pe care o pot primi batraneii.

Exista batranei care sufera de tot felul de afectiuni (hipotensiune, hipertensiune, diabet zaharat, etc.), si care trebuie sa urmeze diferite tratamente. Acasa, acestia probabil ca mai uita sa isi ia medicamentele, sau pur si simplu refuza acest lucru.

Acest lucru insa nu este posibil la camin, pentru ca acolo toti batraneii care sufera de fel si fel de afectiuni, isi vor urma tratamentele prescrise de catre medic. De acest lucru se va ocupa personalul azilului.

Exista batranei care aleg sa se cazeze la camin pentru ca nu se pot deplasa singuri. Odata ajunsi la camin, acestia vor primi sprijin pentru a se deplasa, si vor fi insotiti la toaleta, iar mai mult decat atat, vor avea parte de ingrijire corporala oricand va fi nevoie.

Un alt mare avantaj de care beneficiaza cei cazati la camin este acela ca au mereu parte de haine curate. Caminele pentru batrani dispun de spalatorii de rufe si uscatorii de rufe, asa ca batraneilor le vor fi spalate de fiecare data cand va fi nevoie hainele.

watchshop.ro

Asadar, pentru a avea parte de o batranete frumoasa si lipsita de griji, seniorii ar trebui sa se gandeasca serios la ideea de a se caza intr-un camin pentru batrani. Cu siguranta este mai bun traiul la camin unde acestia au parte de toate conditiile, decat acasa in singuratate.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.