In ciuda faptului ca ziua nuntii este eclipsata de rochia miresei, probabil si tu esti unul dintre acei viitorii miri care sunt la fel de preocupati de tinuta lor, si ai de gand sa iti alegi un costum mire care sa te diferentieze din ceilalti invitati, si care totodata sa nu ramana uitat in garderoba odata cu trecerea timpului, ci sa poata fi purtat si cu alte ocazii.
Pe cat de frumoasa si distractiva este ziua celui mai important eveniment din viata voastra, pe atat de stresante pot fi pregatirile de dinaintea evenimentului. In cazul in care te afli in postura de viitor mire, vei descoperi in urmatoarele randuri toate informatiile care pot sa te ajute sa creezi un outfit impecabil in ziua nuntii tale.
De ce detalii sa tii cont cand alegi costumul de nunta perfect?
In mod traditional, un costum mire este format dintr-o jacheta (dinner jacket / smoking jacket), care poate fi de culoare neagra sau bleumarin, pantaloni din acelasi material si culoare, care pot fi asortati cu o vesta de ceremonie sau brau, in functie de modelul jachetei. Tinuta este evident completata de o camasa barbateasca de culoare alba, o cravata sau un papion, si pantofi de mire care de regula sunt de culoare neagra si sunt confectionati din piele lacuita sau lustruita.
Afla croiala costumului de mire care ti se potriveste
Pe langa stilul tau, un prim pas in ceea ce priveste alegerea croielii unui costum de ceremonie depinde foarte mult de forma corpului, astfel ca nu ne putem raporta la un singur stil.
Costumul cu o croiala clasica, regular
Costumul de mire cu o croiala regular/clasica reprezinta o buna optiune daca de obicei adopti un stil clasic. In plus, modul in care costumele cu croiala normala sunt confectionate te ajuta sa te poti bucura de mai multa libertate in miscare. O astfel de croiala ti se potriveste in cazul in care ai o structura corporala mai solida.
Costum de mire cu o croiala slim fit
Croiala slim fit in ultimul timp este tot mai populara printre alegerile unui adevarat gentleman. Sacourile slim sunt croite pentru a cambra mai bine corpul si incadreaza mai bine conformatia celui care il poarta. Nu este necesar, insa croiala este mai ingusta in jurul bratelor, in jurul pieptului si al taliei. Atat sacoul, cat si pantalonii unui astfel de costum sunt mai stramti in jurul taliei si al coapselor. Ti se potriveste perfect un asemenea costum daca ai o statura atletica.
Costumul de mire cu o croiala made to measure
Un costum de mire made to measure reprezinta calea de mijloc intre costumul clasic si cel slim, dat fiind faptul toate masuratorile si probele iti garanteaza ca vei purta un costum croit special pentru tine si in functie de forma corpului tau. Alegand un asemenea costum te vei putea bucura de multe aspecte in conditiile in care poti sa iti alegi tipul materialului, poti de-asemenea sa iti alegi culoarea, chiar si micile detalii precum lookul nasturilor si forma reverului.
Alege culorile si imprimeurile care se potrivesc tematicii nuntii
In cazul in care nunta voastra are o tematica, cel mai probabil deja v-ati ales si culorile specifice. Depinde de tine cat de indraznet esti, pentru ca poti alege sa porti culorile tematice in accesorii, sau de ce nu, iti poti alege un costum de mire colorat.
De exemplu, pentru o nunta formala poti alege culori clasice, iar pentru un look clasic, culorile cele mai apreciate sunt negrul si bleumarinul. In cazul in care alegi o asemenea tinuta, esti sigur ca nu dai gres si ca nu iti vei eclipsa sotia.
In cazul in care veti avea o nunta neconventionala, atunci si outfiturile ar trebui sa fie pe masura, iar tu in calitate de mire poti plusa cel mai simplu prin culoarea sacoului. Poti astfel opta pentru albastru navy, burgundy, rosu, broinz, maro, violet, gri, galben mustar, albastru royal sau chiar si verde inchis.
Alege cele mai bune materiale
Croiala, culorile si materialul sunt de fiecare data in concordanta, iar acestea daca nu sunt combinate armonios vei obtine un costum care te incomodeaza. Este necesar sa stii ca un rol deosebit de important in are compozitia materialului, iar acesta trebuie sa fie confectionat in totalitate din materiale naturale precum matase, in, lana sau bumbac.
Gramajul conteaza foarte mult in ceea ce priveste alegerea tesaturii, iar aici precizam faptul ca trebuie sa eviti tesaturile foarte subtiri dat fiind faptul ca in cazul acestora cutele se vor vedea mult mai repede.
Alegerea materialelor debinde foarte mult si de anotimp, astfel ca toamna si iarna se poate alege un costum din lana sau catifea. Pentru primavara si vara se poate alege un costum din in sau din bumbac, sau chiar si un amestec de lana cu mohair.
Nasturii sacoului
In cazul in care esti mic de statura si ai un corp solid, ti se potriveste un sacou cu un singur rand de nasturi si un singur nasture. Pentru un corp atletic este ideal un sacou cu doua randuri de nasturi.
Reverul sacoului
Orice sacou de ceremonie ar trebui sa aiba revere ascutite.
Pantalonii de ceremonie
O pereche de pantaloni de ceremonie negri, pentru barbati si care sunt croiti din lana, in mod evident reprezinta cea mai buna alegere pentru un astfel de eveniment, iar in cazul in care sunt croiti dupa masurile tale, acestia te vor avantaja cu siguranta. Vipusca este cel mai important detaliu al pantalonilor de mire, pentru ca acopera cusaturile exterioare. De obicei, aceasta se realizeaza din acelasi material ca si cel al reverelor de la sacou.
Camasa eleganta de nunta
Alege o camasa alba, (French cuffs sau double cuffs), adica alege o camasa careia ii vei atasa butoni pentru inchiderea mansetelor duble. Aceasta este solutia ideala pentru ca este o camasa versatila si se potriveste de minune cu papionul. Daca iti doresti un stil mai putin formal, atunci si camasa neagra sau bleumarin poate reprezenta o solutie.
Vesta
Poti alege sa porti sau sa nu porti vesta. Daca o vei purta, aceasta are in primul rand rol estetic, si creaza impresia unui corp alungit si zvelt, si vei obtine un look atletic. Aceasta piesa vestimentara are si rolul de a acoperi betelia pantalonilor.
Pantofii
In ceea ce priveste alegerea pantofilor, acestia nu trebuie sa iasa in evidenta prin culoare sau forma, ci prin simplitatea si calitatea pielii folosite. Acestia trebuie sa fie simpli, fara ornamente, perforatii tip brogue sau alte elemente