Ce materiale folositi pentru acoperisul terasei?

Share Button

O terasa este un loc minunat pentru a petrece timp cu familia si prietenii si pentru a va bucura de a fi in aer liber intr-o zi de vara fierbinte.

Acoperisul dvs. pe terasa este o preocupare foarte practica in conditiile in care va protejeaza de soare si ploaie, totusi, atunci cand luati in considerare mai atent ce materiale sa utilizati pentru a va acoperi terasa, devine clar ca exista multe optiuni acolo, unele dintre acestea fiind potrivite pentru necesitatile dvs. in timp ce altele nu.

Haideti asadar sa discutam mai multe detalii legate de acest aspect, pentru a descoperi ce materiale puteti folosi pentru acoperisul terasei.

Materiale pentru acoperisul de pe terasa – pergole de lemn.

ppt.ro

Daca doriti o terasa pe acoperis care ofera o protectie ampla a soarelui, dar nu este acoperita in intregime, o pergola de lemn este o alegere buna. Lemnul masiv este foarte bun pentru durabilitate si are spatii intre grinzile de lemn, astfel incat soarele sa poata patrunde fara probleme in jos.

Plantele dvs. vor primi suficienta lumina pentru a se dezvolta sub structura din lemn, dar acoperisul va protejeaza terasa de ploaie. Desi pergola nu este un acoperis fix, este foarte stabil in caz de conditii meteo vitrege si vanturi puternice.

Materiale pentru acoperisul de pe terasa – policarbonat

Policarbonatul are acelasi aspect ca sticla, dar este de fapt plexiglas. Puteti obtine policarbonat intr-o varietate de nuante, diferite nuante determina cat de mult din lumina soarelui este blocata de material. Aceasta este solutia pentru a va proteja baldachinul de ploaie sau zapada, dar care permite expunerea la soare.

Plantele de pe terasa dvs. vor continua sa prospere cu acest material ca un acoperis. Un dezavantaj al policarbonatului ca material pentru un acoperis al terasei este faptul ca acesta nu este foarte stabil in vant puternic, grindina si furtuni sau caderi masive de zapada.

Materiale pentru acoperisul de pe terasa – combinatie de aluminiu si sticla.

Aluminiu.

Stratul de aluminiu este foarte robust si ofera umbra plina pe terasa. Se compune din folii ondulate care se suprapun si asigura o etansare etansa la apa. Puteti picta baldachinul in orice culoare. Un acoperis din aluminiu poate rezista la vanturi puternice, grindina si zapada intensa.

Acoperis din cauciuc

Pe langa timpul, banii si efortul pe care il puteti salva cu acoperisuri din cauciuc, va puteti relaxa de fiecare data cand ploua, stiind ca acoperisul din cauciuc va rezista fara crapaturi sau scurgeri cel putin pentru urmatorii treizeci de ani.

Combinati aceste caracteristici cu usurinta de instalare, varietatea de culori si stiluri disponibile si intretinerea redusa asociata acoperisurilor din cauciuc si veti gasi o optiune extraordinara atunci cand este timpul sa puneti un acoperis nou pe casa dvs.

La fel ca multe produse reciclate, acoperisurile din cauciuc sunt disponibile in mai multe culori si stiluri diferite, astfel incat nu trebuie sa va simtiti limitati de nuantele de culoare inchisa gri, care de obicei sunt asociate cu cauciuc.

Puteti chiar sa gasiti acoperisuri din cauciuc care sunt proiectate sa arate ca ardezie, asfalt sau cedru. De asemenea, puteti alege dintr-un rulou din cauciuc, care este destul de simplu de instalat si practic lipsite de scurgeri, sau sindrile de cauciuc care pot oferi un aspect mai traditional cauciucului din cauciuc.

Copertine

In cazul in care va doriti cea mai simpla si cea mai ieftina varianta pentru acoperirea terasei, atunci cu siguranta va veti indrepta atentia spre copertine. Puteti alege copertine de diferite dimensiuni, care pot fi personalizate cu imagini, cu cuvinte, cu logo-uri, etc.

Facand o comparatie intre o terasa acoperita cu o copertina si o terasa acoperita cu oricare dintre celelalte materiale, precizam faptul ca din punct de vedere al rezistentie, copertinele rezista cel mai putin timpului si conditiilor meteo nefavorabile.

Facand insa o comparatie intre aceste acoperisuri pentru terase, strict din punct de vedere financiar, atunci putem spune cu siguranta ca sunt mult mai avantajoase copertinele pentru terase, decat oricare dintre celelalte solutii amintite.

Asadar, acestea sunt cateva dintre materialele comune pe care le puteti folosi atunci cand doriti sa va acoperiti terasa. In functie de preferinte si in functie de posibilitatile financiare, puteti opta pentru una din solutiile prezentate in acest articol.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.