Cum scapi de stres în mod natural?

Share Button

Majoritatea celor care muncesc petrec cinci săptămâni întregi pe an pentru a face față distragerilor precum alertele, mesajele și alte perturbări bazate pe un ecran, afectând capacitatea creierului de a se concentra. Cu toate acestea, un mediu liniștitor vă poate ajuta mintea să primească și să proceseze informații. O cadă cu hidromasaj vă poate ajuta să vă relaxați și să reduceți stresul.

Relaxați-vă corpul pentru a calma mintea

Beneficiile fizice ale relaxării într-o cadă cu hidromasaj sunt esențiale pentru a găsi modalități de ameliorare a stresului în mod natural.

Baia într-o cadă cu hidromasaj timp de 10 minute:

  • Extinde vasele de sânge
  • Îmbunătățește circulația
  • Reduce durerea
  • Stimulează producția de endorfine calmante
  • Crește circulația pentru a atenua tensiunea
  • Calmează încordarea mușchilor
  • Calmează și liniștește mintea

Cheia maximizării relaxării și a minimizării stresului este să învățați să vă liniștiți mintea. Modalități ușoare de a vă ajuta să opriți zgomotul minţii includ închiderea ochilor, concentrarea asupra respirațiilor profunde și uniforme și concentrarea asupra zâmbetului.

ppt.ro

Iar dacă aveţi şi opţiunea unui jacuzzi, vă puteți bucura de un hidromasaj de relaxare în confortul casei dumneavoastră.

Pentru a maximiza efectele spa-ului dvs., creați o rutină care să vă ajute corpul și mintea să știe că este timpul să vă relaxați, cum ar fi diminuarea luminilor înainte de o anumită oră când faceţi baia în jacuzzi în fiecare seară.

Diminuarea stresului în timpul zilei de lucru

Oricât de mult doriți, nu puteți fi în cada cu hidromasaj 24/7. Trebuie să dezvoltați strategii pentru a elibera tensiunea și stresul din corp între sesiunile în jacuzzi. Urmați aceste sfaturi simple pentru a face față distragerilor și a reduce stresul în timpul zilei de lucru:

Imaginați-vă fericit. Faceți o pauză de cinci minute de la ecranul computerului pentru a vă vizualiza într-un loc fericit, indiferent dacă este vorba de terenul de golf, de o plajă tropicală sau de cada cu hidromasaj din curtea din spate. Închideți ochii și antrenaţi cât mai multe simțuri posibil pentru o pauză răcoritoare.

Respiraţi adânc. Potrivit unui studiu de la Harvard, respirația profundă încurajează schimbul complet de oxigen, ceea ce duce la un ritm cardiac mai lent și la scăderea tensiunii arteriale.

Masați-vă urechile. Studiile arată că frecarea ușoară a urechilor, cunoscută sub numele de acupunctură auriculară, poate fi un calmant rapid al stresului. Masarea mijlocului treimii superioare a urechii (cunoscută sub numele de punctul Shen Men) nu numai că eliberează stresul, dar poate fi și un stimulent energetic.

Strângeți o minge de stres. Eliberați tensiunea din corpul dvs. strângând ceva în mână. Nervii mâinii sunt conectați la regiunea limbică a creierului, care controlează emoțiile. Potrivit studiilor, străngerea unei mingi de stres poate fi chiar eficientă în scăderea tensiunii arteriale. Asigurați-vă că strângeţi timp de 90 de secunde.

După o zi deosebit de stresantă, opriţi-vă complet. Asta înseamnă că nu există smartphone sau laptop, nici măcar televizor. În schimb, petreceți o seară fără ecran cu familia sau prietenii relaxându-vă în cada de jacuzzi. În acest fel, veți fi relaxați și pregătiți să vă ocupați de orice altceva și de biroul dvs. a doua zi dimineață.

Dacă nu deţineţi acasă o cadă de hidromasaj, e cazul să vă planificaţi un weekend întreg la munte, împreună cu familia, într-un apartament cu jacuzzi în aer liber. Aflați mai multe pe brasovsweetretreat.com

Be Sociable, Share!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.