Estetica dentara
Ce vedeti cand priviti in oglinda si cum va vad de fapt altii? Un zambet stralucitor si atractiv reprezinta un avantaj esential al aspectului tau. Sondajele de opinie dezvaluie faptul ca aproape trei sferturi din populatie considera un zambet sanatos o procedura extrem de importanta si multi spun ca este primul lucru pe care il observa cand se intalnesc cu o persoana noua.
Daca ezitati sa zambiti pentru ca nu sunteti multumit de aspectul dintilor, trebuie sa stiti ca medicina stomatologica moderna ofera o varietate de tratamente care pot restabili aspectul tineresc al dintilor si gingiilor si, de ce nu, va ofera zambetul mult visat. Aceste tehnici si proceduri, impreuna cu specialistii care le folosesc sunt mestesugari cosmetici dentare.
Scopul final este acela de a va oferi un zambet mai sanatos si mai atractiv, o masticare sanatoasa si, de fapt, o imbunatatire considerabila a calitatii vietii.
Analiza zambetului
Procedura denumita “analiza zambetului” este primul pas spre imbunatatirea zambetului. Incepe cu un examen oral aprofundat pentru a evalua starea actuala a dintilor, gingiilor si maxilarelor, precum si identificarea oricarei probleme de sanatate orala incipienta sau in curs de desfasurare.
La fel de important este dialogul dintre medicul estetic si pacient, mai ales in prima faza a tratamentului, atunci cand identificarea nevoilor si asteptarilor obiectivelor sale este cruciala:
- Ce iti place de zambetul tau?
- Ce doriti sa va imbunatatiti?
- Ce schimbari in zambetul dvs. v-ar face sa va simtiti mai confortabil?
Odata ce aceste aspecte au fost discutate, specialistii in albire si estetica dentara va pot sfatui cu privire la o optiune realista de tratament, in functie de situatia dvs., care poate fi realizata in limitele de timp si banii necesari. Cu toate acestea, prioritatea specialistilor va fi intotdeauna siguranta pacientului si confortul, astfel incat rezultatele obtinute fara compromisuri pentru a oferi satisfactie pe termen lung.
Prin dialogul deschis si prezentarea clara, pe un nivel adecvat de cunostinte medicale, in fiecare etapa de tratament, este mai mult decat posibil sa dezvoltati un plan de tratament pentru a va satisface nevoile si dorintele.
Schimbarea aspectului dintilor
Albirea dintilor este cu siguranta una dintre cele mai populare procedee de cosmetica dentara. Exista mai multe metode de albire, toate eficiente se efectueaza sub supravegherea specialistilor si daca se acorda timp adecvat.
Albirea in interiorul practicii dentare este cea mai rapida cale catre un zambet “mai alb”, iar kiturile de albire “de acasa” pot oferi rezultate bune daca sunt de calitate si sunt utilizate dupa sfatul medicului. Aceasta deoarece nu toti dintii pot fi “albiti” la fel si nu intotdeauna, numai albirea in sine poate rezolva problemele care duc la modificarea culorii dintilor.
Dintii anormali ca forma si culoare pot fi imbunatatiti considerabil datorita altor proceduri moderne de cosmetica dentara. O astfel de metoda este “furnalele directe”, o procedura in care materialul de restaurare, durabil, este permanent legat de structurile dentare.
Cu ajutorul unei rasini compozite de calitate superioara, obtinuta prin amestecarea unui material plastic special cu particule de sticla nanometrice, se poate restaura complet dintele, fiind aplicat si modelat manual, strat cu strat, in forma si culoarea dorita.
O alta optiune pentru schimbarea aspectului dintilor este reprezentata de “fatetele ceramice”. Procedura implica “straturi” subtiri fabricate manual sau robotizate din portelan dentar, la fel ca un cui fals sau o coaja de o scoica, sunt lipite pe fata unui singur sau a mai multor dinti, transformandu-le complet aspectul.
Fateturile sunt fabricate in mod conventional pe un model de tencuiala in laborator dentar sau robotizate cu tehnologie cad / cam in interiorul cabinetului stomatologic si va pot imbunatati considerabil zambetul pe termen lung.
Atunci cand exista o crestere a pierderii substantei dentare, cel mai potrivit tratament este coroana dentara din ceramica completa, adica portelan fara metal. De asemenea, poate fi fabricat clasic, in laboratorul dentar, insa in clinicile de top folosesc din considerente de timp si viteza, tehnologia robotizata cad / cam din Sirona, numita CEREC.
Coroana este obtinuta prin impresie digitala, proiectata pe calculator si gaurita in cateva minute de un cub de portelan la culoarea naturala a dintilor. Dupa ajustari mici, finisare si lustruire, coroana este cimentata la dintele afectat, prin restaurarea in mod natural si neinvaziv a tesuturilor lipsa.