Cum sa iti construiesti o piscina eco-friendly?

Share Button

Unele persoane, in mod special cele cu o viziune ecologista asupra lumii, renunta la dorinta de a avea o piscina in curtea casei de teama ca vor afecta mediul inconjurator.

Pentru acestia avem o veste buna: industria constructiilor de piscine a evoluat foarte mult in ultimii ani si a reusit sa gaseasca solutii pentru cei care vor sa isi construiasca o piscina dar si sa protejeze mediul.

[adsenseyu1]

Foarte multe dintre incalzitoarele de piscina din ziua de azi sunt realizate pentru a se folosi de energia solara. Pana si substantele de purificare a apei cunosc alternative naturale, cu o componenta chimica mai putin dura. Noi iti recomandam magazinul Piscines-substante piscine  care iti ofera o gama variata de optiuni. De asemenea, o piscina care are un sistem de acoperire reduce si consumul de apa necesar pentru inlocuirea apei care se evapora.

ppt.ro

Unul din cele mai importante moduri in care poti proteja mediul inconjurator si economisi bani seriosi este reduci consumul de energie la minimum si sa cresti eficienta echipamentelor la maximum.

Sistemele de acoperire si timerele de pompare si iluminare sunt solutii de economisire a energiei care se vor transforma in scurt timp in costuri reduse si iti vor aduce mai multi bani in buzunar, protejand in acelasi timp si resursele mediului. In zonele cu o clima mai rece, e mai indicat sa scoti piscina din folosinta pe timpul iernii decat sa consumi energie cu incalzirea.

Pe langa celelalte lucruri, trebuie sa te gandesti si la plantele decorative din jurul piscinei, un aspect foarte important pentru imaginea de ansamblu dar si pentru bugetul tau. Evita copacii care fac mizerie precum nucul, eucaliptul, sicomorul, mesteacanul sau chiparosul. Mult mai practic si mai estetic este sa mergi pe optiunea tufisurilor perene care nu cresc atat de inalte si pot fi mutate daca e necesar.

[adsenseyu1]

Trebuie sa recunoastem ca siguranta trebuie sa fie intotdeauna pe primul loc. Exista numeroase echipamente de siguranta, de la sisteme de alerta care te atentioneaza cand cineva intra in apa pana la sisteme de prevenire a accidentelor destinate copiiilor.

Te-ai intrebat vreodata de ce apa marii nu are nevoie de sistem de filtrare sau purificare cu clor? Salinitatea apei marii ajuta la o echilibrare a proprietatilor sale fara a fi nevoie de substante chimice suplimentare.

Acest concept a fost adoptat si in domeniul piscinelor. Astfel au aparut piscinele cu apa sarata, un trend in continua crestere. Acestea contin o celula generatoare de clor si cativa saculeti de sare care in urma electrolizei se transforma in clor si acid hipocloric, vaporizand algele si bacteriile. Intretinerea sistemului este foarte usoara.

Tot ce trebuie sa faci este sa cureti celula generatoare de clor o data pe an si sa alimentezi cu clorura de sodiu o data pe luna. O piscina salina este o solutie ideala, mult mai ecologica si mai benefica pentru mediu datorita faptului ca nu va ma fi nevoie sa folosesti substante chimice de purificare.

In plus, te vei simti mereu mai aproape de mare si pielea ta va fi mai matasoasa dupa o baie in piscina.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.