Cum sa alegi o companie SEM potrivita pentru nevoile tale

Share Button

Daca ai ajuns in punctul (si mai devreme sau mai tarziu vei ajunge cu siguranta) in care doar strategiile SEO nu te mai pot ajuta sa obtii rezultatele pe care le doresti, probabil ca este momentul sa apelezi la serviciile unei companii de SEM (search engine marketing). Esti interesat de optimizare seo Cluj? Alege Smartseopack.com si nu vei fi dezamagit!

Aceste servicii sunt platite, dar sunt eficiente in cazul in care tu nu mai ai timp sa te ocupi si cu asa ceva, tinand cont de faptul ca pentru un SEO de calitate, este nevoie de timp si de o echipa intreaga, care sa-l faca asa cum trebuie. In acest caz, este recomandat sa apelezi la serviciile unei companii de SEM.

Procesul nu este diferit fata de alegerea unei companii de SEO, dar exista cateva lucruri specifice de care trebuie sa tii cont. Iata cateva sfaturi, care te pot ajuta sa alegi in cunostita de cauza, o companie SEM potrivita pentru nevoile tale:

1.    Intreaba de rezultatele campaniilor precedente (ale companiei cu care doresti sa colaborezi).
Rezultatele din campaniile precedente de SEM, efectuate pentru diferiti clienti, pot spune foarte multe despre compania respectiva si despre capacitatile, profesionalismul si experienta acesteia. In mod evident, daca rezultatele acestei companii nu intrunesc asteptarile tale, nu ar trebui sa apelezi la aceasta.

ppt.ro

Intreaba despre ce tip de campanii au avut, care au fost investitiile, cum au fost efectuate aceste campanii (unde si-au plasat add-urile de exemplu, folosind AdWords sau retele mai mici, etc.)

Bineinteles, nu te astepta sa capeti accesul la intreaga expertiza si/sau secretele profesionale ale acestei companii, dar este o buna modalitate de a-ti da seama, daca ai ales firma potrivita pentru nevoile tale. Daca aceasta companie nu doreste sa-ti raspunda la aceste intrebari si nu-ti pune la dispozitie nici un fel de date referitoare la campanii precedente, nu te-am sfatui sa-i contractezi serviciile.

2.    Verifica-le background-ul!
Rezultatele din trecut ale acestei companii pot parea excelente (sau cel putin datele despre anumite campanii, pe care firma de SEM ti le pune la dispozitie), dar acest lucru nu este suficient pentru ca tu sa-ti faci o parere solida si informata, despre ei. Este foarte posibil ca acele campanii pe care ti le-au descris  sa fie unele incomplete sau nereprezentative, asa ca vei fi indus in eroare.

In consecinta, vei avea nevoie de mai multe dovezi, in ceea ce priveste skill-urile lor. Pentru a afla acest lucru, cauta sau cere referinte despre compania respectiva.

O poti face pe internet, pe forum-urile de specialitate, intreband diferiti utilizatori sau alte companii, care au apelat in trecut la serviciile de SEM ale firmei respective. Daca aceasta firma are foarte multe review-uri negative, este foarte posibil ca si tu la randul tau, sa nu ai o experienta prea buna. Daca firma are review-uri foarte bune, de la alte companii pozitionate foarte bine in cautari, cu siguranta este o firma cu experienta, care stie ce face si poti apela la serviciile ei.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.