Cum gasesc cel mai bun flex?

Share Button

 

In cazul in care te pricepi la bricolaj, reparatii sau la diverse aplicatii in constructii, indiferent daca sunt pentru locuinta ta sau ai trecut la un nivel profesional, in mod evident ai nevoie de un model dintr-o  gama larga de polizoare unghiulare.

Polizorul unghiular mai este cunoscut sub denumirea de flex, si este un dispozitiv electric de mana  foarte puternic. Cu ajutorul acestui aparat se poate taia aproape orice material, chiar daca la inceput aparatul a fost fabricat cu scopul de a fi folosit pentru slefuirea metalelor.

Aceasta unealta o poti folosi in foarte multe scopuri. De exemplu in cazul in care ai de taiat o teava, sau trebuie sa iti inlocuiesti faianta de acasa, sau de ce nu, daca trebuie sa slefuiesti sau sa polizezi anumite suprafete dure, cu siguranta flexul este unealta potrivita pentru tine.

In cazul in care ai suficiente motive pentru a cauta un polizor unghiular de calitate, trebuie sa stii ca vei reusi sa gasesti cele mai profesionale astfel de unelte, insa trebuie sa stii dupa ce criterii iti alegi unealta.

ppt.ro

Daca vrei sa alegi un flex bun din punct de vedere al tipologiei, trebuie sa stiii ca acestea sunt impartite in functie de modul de alimentare, iar aceste unelte pot sa fie de doua feluri, si anume: flex cu acumulator sau flex cu alimentare la retea.

Cei care nu utilizeaza foarte des aceasta unealta, si pentru care portabilitatea este mai importanta decat puterea acesteia, ar trebui sa se gandeasca la achizitionarea unui model fara fir, iar de preferat ar fi sa fie alimentat cu baterii Li-Ion, datorita faptului ca se spune ca aceste modele ar fi imune la efectul de memorie. In mod evident un astfel de flex nu va avea o putere la fel de mare precum un flex alimentat la priza.

In cazul in care folosesti zilnic polizorul unghiular, atunci cu siguranta trebuie sa iti indrepti atentia spre unul pe care sa il conectezi la reteaua electrica. Acest tip de flexuri este ideal pentru ascutirea sau slefuirea unor metale, sau chiar pentru a indeparta rugina de pe suprafata acestora.

Un alt criteriu important in functie de care unii oameni isi aleg polizorul unghiular este puterea acestuia. Puterea unei astfel de unelte poate sa fie scazuta, medie sau ridicata, iar valoarea puterii este masurata in W (wati).

In cazul in care preferi un polizor unghiular cu acumulator, trebuie sa stii acestea au o putere cuprinsa intre 500 W si 800 W.

Daca de exemplu ai nevoie de un flex semiprofesional, poti alege unul de putere medie, iar puterea medie a unei astfel de unelte este incadrata intre 1000 W si 1500 W.

In cazul in care ai nevoie de aceasta unealta pentru a o folosi in fiecare zi, atunci in mod evident puterea sa trebuie sa fie una ridicata, astfel ca flexul trebuie sa aiba incorporat un motor de cel putin 2000 W, pentru a putea face fata cu succes la orice solicitare pentru taierea, polizarea, slefuirea sau ascutirea unui metal.

watchshop.ro

Cu siguranta modele de flexuri se pot gasi atat online cat si la magazinele de specialitate, insa inainte de a cumpara unealta trebuie sa stii in ce scopuri o vei folosi.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.