Cum puteti vizita bisericile din capitala?

0 Shares
0
0
0

Bisericile vechi ortodoxe din Bucuresti nu sunt probabil prima optiune care vine in minte atunci cand te gandesti la toate locurile pe care le poti vedea in Capitala. Dar multe dintre aceste monumente merita mult timp, chiar daca nu sunteti in serviciile religioase sau ale Bisericii.

Daca esti destul de curios sa intri in interior, vei vedea picturi vechi de secole si obiecte rare si vei ajunge sa traiesti o experienta complet distincta. Pentru a putea ajunge sa vezi fiecare biserica in parte insa, vei avea nevoie de o masina.

Tocmai de aceea, daca vii in Bucuresti cu avionul, ai posibilitatea de a opta pentru un serviciu rent a car Otopeni, iar astfel cu masina inchiriata vei putea vizita capitala si bisericile sale. Costurile pentru inchirierea masinii nu sunt mari, asa ca este indicat sa faci acest lucru.

Odata ce ai inchiriat o masina, poti porni la drum. Iata asadar un top al celor mai vizitate biserici din Bucuresti.

Biserica Stavropoleos

Situata in inima Centrului Vechi, aceasta biserica iconica este imposibil de ratat. Omniprezenta in toate ghidurile de calatorie, Biserica Stavropoleos a fost construita in primele decenii ale secolului XVIII si este, chiar si astazi, una dintre cele mai frumoase biserici din Bucuresti.

Este una dintre cele mai bune reprezentari ale stilului arhitectural „Brancovenesc” care imbina elemente locale cu influente italiene si bizantine.

Ca majoritatea bisericilor de la fosta Curte Veche, Stavropoleos era o biserica de han, o practica actuala a vremii. Nu ratati curtea interioara a manastirii, unde puteti vedea fragmente de biserici demolate si pietre funerare vechi.

Biserica Coltea

Cand mergeti pe bulevard spre Piata Universitatii, veti vedea Biserica Coltea. Construita in urma cu mai bine de trei secole, biserica evidentiaza acelasi stil „Brancovenesc” tipic pentru vremea respectiva.

Initial parte dintr-o manastire fortificata care a fost distrusa mai tarziu pentru a face spatiu pentru bulevardul actual, biserica pastreaza inca pe peretii portii sale picturile originale realizate de Parvu Mutu. Zidurile sale interioare au picturi renascentiste realizate cu secole mai tarziu de Gheorghe Tattarescu.

Statuia ctitorului bisericii, Mihai Cantacuzino, se afla in fata Spitalului din Coltea vecin. Realizata din marmura de Carrara de Karl Storck, aceasta este prima statuie din Bucuresti.

Biserica Antim

Aceasta biserica este una dintre putinele salvate de la demolarile comandate de autoritatile comuniste in ultimii ani ai regimului.

Construita intre 1713 si 1715 de Antim Ivireanul care este acum sarbatorit ca Sfant, biserica face parte din Manastirea Antim. Aici a functionat prima biblioteca publica din Bucuresti si un important centru de publicare a cartilor.

Aici a functionat prima biblioteca publica din Bucuresti si un important centru de publicare a cartilor.

Palatul Sfantului Sinod a fost construit in 1912 langa biserica, iar ambele cladiri au fost mutate in ianuarie 1985 la aproximativ 20 de metri distanta pentru a face loc noilor blocuri ale Centrului Civic comunist. Biserica a fost construita initial in acelasi stil „Brancovenesc” ca Stavropoleos si Biserica Coltea.

Schitu Darvari

Mersul catre aceasta biserica mica va va duce departe de bulevardele centrale zgomotoase si aglomerate, oferindu-va sansa de a explora strazile mai linistite si fermecatoare ale Bucurestiului. Aceasta biserica foarte mica a fost fondata in 1834 de familia Darvari care a construit aici un schit si o capela a familiei.

Ascunsa in spatele zidurilor solide, biserica a fost declarata monument istoric, iar manastirea sa a fost restaurata dupa ce a fost inchisa zeci de ani de regimul comunist. Linistea, icoanele frumoase si gradina o fac preferata localnicilor.

Biserica Kretzulescu

Cu fatada sa impozanta din caramida, aceasta biserica este unul dintre principalele monumente din Piata Revolutiei, langa Muzeul National de Arta. Biserica a fost construita in 1722 de fiica Printului Constantin Brancoveanu si sotul ei in acelasi stil „Brancovenesc” ca si alte biserici incluse in topul nostru.

Situata unde a fost odata granita de nord a Bucurestiului, biserica a supravietuit miraculos bombardamentelor din 1944, numeroaselor demolari din perioada comunista, zilelor de revolutie din 1989 si multor cutremure.

Biserica Mihai Voda

Existand de peste 400 de ani, aceasta este una dintre cele mai vechi biserici din Bucuresti. Biserica Mihai Voda a fost construita de legendarul Print Mihai Viteazul care, in 1600, a reusit sa realizeze prima unire a provinciilor romanesti.

Parte a unei manastiri mari care in ultimele doua secole a servit ca spital, scoala medicala si chiar ca depozit de arhiva, biserica abia a scapat de demolarile comuniste.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai importante biserici din capitala Romaniei. Dat fiind faptul ca sunt situate la distante considerabile, atunci cand doriti sa vizitati fiecare biserica, este important sa aveti la dispozitie o masina.

Daca nu doriti sa strabateti sute de kilometri cu masina personala, puteti alege o masina de inchiriat prin serviciul rent a car Otopeni.

In functie de buget, puteti alege o masina de inchiriat low cost, sau puteti opta pentru o masina cu mai multe dotari si care va ofera un confort sporit pentru plimbarile prin capitala.

0 Shares
You May Also Like