Cum putem avea un management eficient al anxietatii?

Cum putem avea un management eficient al anxietatii?

0 Shares
0
0
0

Specialistii psihologi identifica un numar crescut de probleme care persista la nivelul individual si care, pe langa faptul ca sunt foarte greu de gestionat, provoaca in timp anxietati, depresii sau alte tipuri de reactii care inhiba fluiditatea unor comportamente normale. Foarte multi oameni compara si echivaleaza ca sens anxietatea si frica. In mod clar, aceste doua emotii sunt diferite si apar in contexte in care factori externi actioneaza diferentiat asupra subiectilor. In timp ce frica apare doar atunci cand omul interfereaza cu o amenintare iminenta si reala, anxietatea are un caracter mai longeviv, fiind reprezentata de presupuneri negative despre evenimente viitoare.

Atasarea emotiei denumita „anxietate” de anumite evenimente, persoane sau lucruri se sedimenteaza in timp si provoaca chiar o stare de anxietate ce se prelungeste in mod constant. Caracterul pronuntat al anxietatii este in realitate un raspuns al organismului la actiuni ce presupun un efort maximizat, o tensiune de nereusita. Se remarca diferentierea intre tulburarile de anxietate si episoadele clasice ale unei astfel de stari, principala discrepanta fiind asociata cu densitatea episoadelor. Cauzele anxietatii sunt multiple, de la cele generate de procesul evolutiv al unei boli si pana la elemente de natura genetica. Indiferent de simptomatologie si profunzimea acestei stari, a apela la terapie pentru anxietate Cluj este cea mai buna solutie pentru a incerca o imbunatatire a starii generale de bine.

Cum te poate ajuta psihoterapia in managementul eficient al anxietatii

Cu ajutorul unei terapii cognitiv-comportamentale anxietatea poate fi inteleasa si tratata plecand de la principalele frici cu care se confrunta individul. Specialistii cu experienta identifica rapid sursele generatoare de anxietate si cu ajutorul deschiderii spre schimbare vizualizata la pacient transforma anxietatea intr-un subiect de domeniul trecutului. Pentru ca viitorul este cel care conteaza cu adevarat atunci cand se doreste tratarea anxietatii, pacientii care urmeaza sedinte de terapie sunt pregatiti si anticipat despre cum sa evite situatiile care pot escalada din perspectiva unor stari puternice.

De ce apare anxietatea?

Oricine se poate confrunta macar o data in viata cu un episod de anxietate care produce schimbari la nivelul bunastarii generale. Genul sau varsta nu prezinta aici o anumita constanta in raport cu aparitia simptomatologiei. Ceea ce este cu adevarat important este identificarea la timp a tulburarilor de anxietate si vizita urgenta la specialist. Si tu ai trecut recent printr-o situatie traumatizanta care si-a lasat amprenta asupra comportamentului tau? Ti-e teama sa gresesti la locul de munca sau la scoala? Ai trecut nu demult printr-o despartire sau un divort? Anxietatea poate fi raspunsul la noul comportament pe care il afisezi, la fricile pe care ti le asumi in profunzimea fiintei tale. Daca si tu esti mereu agitat, simti periodic o stare de oboseala cronica, nu te poti concentra la ceea ce este important de realizat si mai ales, ai atacuri de panica ce se produc cu o frecventa sporita, este bine sa stii ca terapia poate fi aliatul tau de nadejde.

Foarte multe persoane, pentru a-si ascunde emotiile si trairile generate de impactul anxietatii, apeleaza la izolare pentru a putea depasi interactiunile probabile cu ceilalti. Acest comportament de evitare poate conduce iminent la o izolare sociala care sa se rasfranga negativ asupra vietii personale si profesionale. Apeleaza la timp la un specialist!

0 Shares
You May Also Like