Cum faci marketing pe Facebook in mod corect?

Cum faci marketing pe Facebook in mod corect?

0 Shares
0
0
0

Mare parte din marketingul care se face cu ajutorul  motoarelor de cautare considera Facebook-ul a fi o parte esentiala a oricarei campanii de marketing online. Cei de la Facebook  continua insa sa faca schimbari si sa evolueze, continuand in acelasi timp sa reduca vizibilitatea afacerilor si a paginilor de Facebook in scopul incurajarii publicitatii platite.

In momentul de fata, Facebook-ul pare a fi in mod direct orientat catre marketing-ul care este facut in exces prin anuite strategii de marketing particulare, similare cu cele practicate de Google cand a facut schimbari in algoritm si in tacticile de sanctiuni SEO, mutandu-se de la o tactica acceptabila la o tactica de spam.

Este un lucru obisnuit ca brand-urile sa posteze pe Facebook si este de asteptat ca ele  sa fie in cautare de like-uri, share-uri si comentarii pentru a-si promova produsele pe care le au.[adsenseyu1]

Acum reteaua sociala planifica o actiune drastica de eliminare a cersetorilor de like-uri, numita „like-ul momeala”. Actualmente, daca  afacere sau un site cere like-uri, share-uri sau comentarii este mai putin probabil ca Facebook-ul sa arate utilizatorilor aceste postari in Noutati.

Facebook-ul a limitat sever expunerile pentru afacerile care incearca sa ajunga la clienti prin intermediul Noutatilor.

Cerand like-uri, share-uri si comentarii inseamna ca cei care vad in Noutati postarile sau imaginile pe care afacerea le distribuie, ar putea avea un public mai mare, fara ca respectiva companie sa plateasca pentru asta. La urma urmei, de fiecare data cand  un utilizator distribuie un continut, acel continut apare pe pagina de Facebook si in Noutatile prietenilor.

In timp ce Facebook-ul spune ca raspunde la cererile utilizatorilor, adevarul este ca in cazul in care companiile doresc expunere pe reteaua de socializare, ele vor trebui sa plateasca pentru asta.

In conformitate cu Facebook-ul, utilizatorii raporteaza ca postarile pentru obtinerea like-urilor  sunt in medie cu 15% mai putin relevante decat altele care au un numar similar de like-uri, comentarii si share-uri.

Facebook-ul a declarat ca scopul retelei de socializare nu este de a avea impact asupra paginilor care „cu adevarat incearca sa  incurajeze discutiile intre fani”, ci de a se concentra pe Paginile care in mod frecvent posteaza explicit pentru a cere like-uri, comentarii si share-uri.

Compania Facebook  incearca, de asemenea sa reduca din cantitatea de continut care apare in mod repetat in Noutati. Nu este neobisnuit ca o parte din continutul viral, sa ajunga viral din nou la fiecare cateva luni. Facebook-ul a constatat ca acest continut repetat este mai putin relevant pentru utilizatori si exista multe sanse ca acestia sa se planga de acest aspect.

In plus, unele pagini distribuie acelasi continut in mod repetat, ca si cum ar schimba acelasi continut sau aceleasi informatii legate de un anumit eveniment, pentru afacerile pe care le au. Facebook-ul a constatat faptul ca reducerea continutului care circula in mod repetat face ca utilizatorii sa ascunda cu 10% mai putin din continutul care apare pe Pagini in general.

Facebook-ul de asemenea a adaugat instrumente pentru a-i prinde pe cei care fac spam si sunt imprastiati pe site. Pentru a desfasura campanii de succes pe Facebook aveti nevoie de specialisti care te pot ajuta. Eu unul va recomand DanBradu.com, una dintre cele mai bune companii din domeniu.

De multe ori, in anumite postari este folosit un limbaj inexact sau o formulare care are scopul de a induce in eroare utilizatorii, ca acestia sa dea click pe un link. Cu toate acestea, acum Facebook-ul pune la cale sa arate ca aceste link-uri pot fi stopate prin etichetarea unui mare continut ca fiind spam, doar pentru faptul ca nu este distibuit sau nu are multe like-uri.

Deci, pentru a preveni acest lucru este posibil ca unele companii sa incurajeze utilizatorii sa distribuie si sa dea like la postarile lor, in ciuda faptului ca Facebook-ul schimba algoritmul de depistare a acestor comportamente.

[adsenseyu1]

Deci, ce ar trebui sa faca cu Paginile de Facebook  cei care se ocupa de marketing-ul afacerilor pentru a nu fi prinsi de noile schimbari?

•  Nu cere Like-uri, Comentarii sau Share-uri: din pacate, acesta este un obicei pentru multe companii, dar acest lucru reduce expunerea continutului in mod semnificativ. Cu toate acestea se asteapta ca unele companii sa caute moduri noi si creative pentru a incuraja like-urile si share-urile, fara ca acestea sa fie cerute in mod explicit.
•  Nu redistribui acelasi continut: acest lucru poate fi greu pentru cei care se ocupa de marketing sau pentru afacerile care incearca sa promoveze un eveniment. Indicat este sa fie creat un continut nou, chiar daca este promovat acelasi lucru.
•  Nu va folositi de link-uri inselatoare: asigurati-va de faptul ca link-ul duce esact la continutul dorit. Link-urile trebuie sa fie corecte, nu spam-uri.

Alte stiri actuale :

1. Affiliate Marketing Mistakes You Need To Avoid
2. Cum folosim platforma Facebook pentru promovarea afacerii noastre?
3. SEO monitor app, util sau nu?
4. 5 Lucruri pe care nu le stiai despre optimizarea seo

0 Shares
You May Also Like