Cum facem tratarea unui ventilator de laptop zgomotos?

Share Button

Cele mai multe laptopuri au ventilatoare care actioneaza in momentul in care inregistreaza o crestere semnificativa a temperaturii in interiorul echipamentului. Daca de exemplu, va confruntati cu un ventilator laptop foarte zgomotos, atunci trebuie sa stiti ca sunt doua motive principale pentru care se poate intampla acest lucru.

Primul motiv ar fi ca temperatura pe care o ating componentele laptopului este destul de ridicata. In acest caz, va trebui sa identificati sursa de caldura. Al doilea motiv este acela ca poate fi vorba de un ventilator prafuit, care nu poate sa mai mentina viteza corespunzatoare.

Ce se recomanda in cazul supraincalzirii componentelor?  In primul rand trebuie inchise toate programele active pe care nu le folositi. Oricejoc sau aplicatie care face transfer de informatii prin intermediul internetului nu trebuie sa lucreze continuu. Acestea suprasolicita procesorul si impiedica laptopul sa se odihneasca.

Ajuta extrem de mult sa dezactivati toate  serviciile nedorite, ori aplicatiile nedorite din startup. Trebuie sa lucrati pe laptop in medii racoroase, temperatura perfecta fiind cea de sub 25 de grade. Un laptop nu poate fi bineinteles mai rece decat mediul inconjurator. Daca de exemplu in camera este prea cald, sau echipamentul este expus la soare, oricat de bun este ventilatorul, laptopul tot se incalzeste rapid.

ppt.ro

Cand trebuie sa folositi intens laptopul, nu trebuie sa il pozitionati pe covor sau pe o patura. Acest tip de materiale ingreuneaza aerisirea, ceea ce duce la supraincalzirea componentelor. Cel mai potrivit ar fi sa folositi o masa din lemn care asigura ventilarea perfecta a laptopului si nu duce  la incalzirea acestuia.

Ideal ar fi ca laptopul dumneavoastra sa stea pe un cooler extern, care bineinteles ca ii asigura acestuia o functionare optima evitand supraincalzirea. Daca tot aveti parte de un ventilator zgomotos, puteti sa ii modificati viteza. In cazul in care aveti un cooler extern, puteti chiar sa duceti viteza la minim.

In cazul ca este praf  in exces si alte impuritati se poate ajunge deasemenea la un ventilator zgomotos. De aceea este indicat sa curatati ventilatorul ocazional, pentru a nu se ajunge la o supraincalzire din cauza nefunctionarii necorespunzatoare a acestuia.

Daca totusi dupa ce acesta a fost curatat de praf, continua sa fie zgomotos, chiar si dupa curatare, puteti sa puneti cateva picaturi de ulei, vaselina sau unguent, care sa curete mai bine ventilatorul. Pentru aceasta trebuie sa selectati un ulei care poate suporta temperaturi extrem de ridicate si sa puneti la baza ventilatorului cateva picaturi. Rolul acestuia este de a curata foarte bine suprafata acestuia de impuritati si de a-i pastra fiabilitatea.

In cazul in care nici in aceste conditii nu se rezolva problema ventilatorului zgomotos, acesta va trebui dus intr-un service autorizat care sa rezolve problema. Este posibil ca ventilatorul sa nu mai poata fi reparat deci, va trebui sa va interesati de unul nou. Acesta poate fi achizitionat de pe numeroasele magazine online de profil. Unul dintre aceste magazine este si Mentor-Market.ro.

Acest magazin comercializeaza atat ventilatoare produse de companii renumite cat si ventilatoare compatibile produse de firme mai putin cunoscute, dar care sunt destul de bune.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.