Cum facem hidroizolarea casei noastre?

Cum facem hidroizolarea casei noastre?

0 Shares
0
0
0

Hidroizolatiile, ca si termosistemele sunt doua dintre masurile de precautie pe care ni le putem lua atunci cand construim sau refacem o casa. Cele doua sisteme au rolul de a proteja cladirile de actiunea usor nefasta a apei si tocmai de aceea trebuie realizate de catre o firma de constructii specializata, astfel incat nicio problema sa nu apara de-a lungul perioadei de utilizare a constructiei.

Ce sunt de fapt hidroizolatiile? Acestea sunt produse special destinate protectiei impotriva actiunii apei, din orice directie ar putea actiona aceasta. Exista astazi o multitudine de sisteme de hidroizolare si doar o firma de constructii cu experienta te poate ajuta sa iei cea mai buna decizie cu privire la alegerea celor mai potrivite pentru casa ta.

Din fericire, exista pe piata cate un produs destinat fiecarei parti componente a casei tale, fiecarui element structural in parte. De la fundatii la acoperis fiecare element poate fi hidroizolat, astfel incat apa sa nu isi faca simtita prezenta. Recomandarea specialistilor este ca aceste sisteme de protectie sa fie dispuse inca din faza de constructie a casei, insa ele pot fi realizate si ulterior, cel putin in cazul cladirilor deja construite, locuite si exploatate.

[adsenseyu1]

Daca pana acum majoritatea constructiilor erau hidroizolate folosind bitum cu aplicare la cald, iata ca astazi lucrurile se modifica semnificativ, producatorii de hidroizolatii propunand combinatii deosebit de utile de materiale aditivate astfel incat gradul de protectie sa fie in mod clar sporit.

Astfel, putem gasi pe piata de consum hidroizolatii polimerice lichide, hidroizolatii cimentoase cu agenti de cristalizare, membrane bituminoase cu aplicare la rece sau cald, membrane de tip TPO sau FPO cu aplicare directa pe polistiren sau bitum filerizat, toate avand proprietati de hidroizolare mult imbunatatite fata de ceea ce cunosteam pana acum.

Un caz deosebit este cel al fundatiilor, deoarece aici hidroizolatiile trebuie sa reziste la o multitudine de factori, printre care putem numi presiunea sau impingerea laterala a pamantului si pericolul putrezirii.
Acest lucru se intampla deoarece hidroizolatia se afla in contact permanent cu pamantul, iar acest lucru se poate traduce si ca un contact permanent cu apa si cu plantele.

Cea mai buna solutie in acest caz este aceea de a proteja hidroizolatia cu o folie de drenare, astfel incat aceasta sa nu intampine dificultati pe parcursul utilizarii, facand referire aici la pericolul inteparii in timpul executiei lucrarilor sau la cresterea radacinilor plantelor.

[adsenseyu1]

Hidroizolatia trebuie sa fie efectuata in camp continuu, fara rosturi, trebuie sa acopere fisurile de mica amploare si sa reziste la tipul presiunii solicitate, fie ea negativa sau pozitiva.

La mare cautare astazi sunt si hidroizolatiile aplicate la interior, in cazul bailor, a balcoanelor si a bucatariilor. Acest lucru se dovedeste a fi deosebit de util deoarece aceste hidroizolatii pot fi fie acoperite cu straturi de acoperire traficabile (placi ceramice, mozaic, pachet), fie pot fi aplicate direct peste straturile de acoperire existente.

Hidroizolatiile isi au in mod cert utilitatea lor de necontestat. Pentru ca ele insa sa poata functiona la justa lor valoare, acestea trebuie realizate de catre profesionisti precum www.avangart.org . Doar in acest fel ne vom putea sti locuinta in siguranta, avand in acest fel si garantia unui lucru cu adevarat bine facut.

0 Shares
1 comment
  1. Mincon Romania executa sisteme profesionale de hidroizolatii si termo-hidroizolatii

Comments are closed.

You May Also Like