Ce ar trebui sa luam in considerare atunci cand dorim sa cumparam un ceas?

Share Button

Daca in trecut ceasurile erau instrumente aproape indispensabile, astazi, odata cu evolutia brusca a tehnologiei si cu digitalizarea instrumentelor de masurare a timpului, acestea au devenit adevarate bijuterii sau piese de muzeu.

Chiar daca am exagerat putin, trebuie sa spunem un ceas, fie el ceas de dama sau ceas barbatesc, este extrem de util si astazi, mai ales ca, de cele mai multe ori, acesta indeplineste si alte functii decat cea de masurare a timpului. Astfel, un ceas de dama poate oferi unei doamne sau domnisoare un plus de eleganta si stil sau poate scoate in evidenta o anumita tinuta.

In cele ce urmeaza, vom discuta despre ce ar trebui sa luam in considerare atunci cand dorim sa achizitionam un ceas.

ppt.ro

Exista o mare varietate de ceasuri pentru femei, fiecare cu caracteristici si stiluri diferite. Exista, de asemenea, o serie de factori-cheie ce trebuie luati in considerare. Cumparatorii ar trebui sa decida, in primul rand, care este stilul general de ceas dorit. De asemenea, acestia trebuie sa se hotarasca asupra culorii, dar si asupra materialului din care acesta este facut. Ultimul, dar nu cel din urma aspect ce trebuie avut in vedere este pretul.

Cele mai comune stiluri de ceasuri sunt stilul casual, sport si ceasurile pentru tinuta. Un ceas casual are, de obicei, un stil neutru care se poate potrivi intr-o varietate de situatii. Aceste tipuri de ceasuri pot avea un nivel redus de rezistenta la apa si nu sunt, de obicei, proiectate pentru utilizarea prelungita in apa. Multe ceasuri casual pentru femei dispun de circulatie analogica, ceea ce se traduce prin faptul ca timpul este prezentat folosind acele de ceasornic clasice.

Ceasurile sport folosesc, adesea, un stil mult mai agresiv decat ceasurile casual si utilizeaza, de obicei, culori foarte luminoase. Acest tip de ceas este proiectat pentru uz atletic, precum alergatul sau inotul. Acest tip de ceas se caracterizeaza printr-un nivel ridicat de rezistenta la apa si poate fi folosit sub apa sau in conditii meteorologice nefavorabile.

Pentru a creste vizibilitatea numerelor, multe ceasuri sport folosesc display-uri digitale, care arata timpul prin schimbarea cifrelor si care permit afisarea unor caracteristici sport suplimentare precum cronografe si cronometre.

Ceasurile de dama pentru tinuta sunt destinate pentru a fi folosite in medii formale sau profesionale. Acestea au, de obicei, finisaje metalice, si, de cele mai multe ori, dispun de ace analogice elegante si numere. In multe dintre cazuri, aceste ceasuri nu sunt rezistente la apa si pot fi avariate usor de umezeala produsa de ploaie sau orice alta sursa de tip menajer.

Multe ceasuri pentru tinuta sunt produse sub un brand ce poarta numele unui designer si sunt destinate pentru a fi purtate ca bijuterii de prestigiu.

Atat culoarea, cat si materialul sunt considerente importante atunci cand trebuie sa alegem ceasuri pentru femei. Tipul de finisaj poate influenta foarte mult aspectul unui ceas. Otelul inoxidabil, de exemplu, are un aspect argintiu sau gri, conceput pentru a se potrivi unei game variate de tinute.

watchshop.ro

Pentru mai multe detalii cu privire la ceasurile de dama accesati www.topceas.ro.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.