Cum depozitez o masina?

Share Button

Cand folosesti prea mult masina, sau cand nu o folosesti deloc, pot aparea anumite probleme. Unele piese nu mai functioneaza asa cum ar trebui, fapt pentru care ai nevoie de anumite piese auto.

Unii cumpara piese noi, altii piese la mana a doua. Daca si masina ta e defecta si ai nevoie de piese, le poti cumpara de la dezmembrari auto Cluj. Toate detaliile le gasesti pe Enrimar.ro.

[adsenseyu1]

Apelezi la dezmembrari auto Cluj nu doar cand esti din Cluj, ci poti apela si atunci cand esti din apropiere sau de ce nu mai de departe. Cand ai nevoie de o anumita piesa, o cumperi de unde o gasesti.

ppt.ro

Asa cum aminteam la inceput, apar anumite defectiuni si daca masina nu este folosita pentru o perioada indelungata. Este important ca masina sa fie depozitata in mod corespunzator atunci cand stii ca nu vei mai folosi pentru o perioada. Iata ce ai de facut:

Schimba uleiul si filtrul

Cand stii ca nu vei folosi masina pentru o lunga perioada e bine sa vorbesti cu un mecanic, iar acesta sa-ti recomande uleiuri speciale, care sa nu contina aditivi, astfel incat dupa totul sa functioneze in mod normal cand vei folosi din nou masina.

[adsenseyu1]

Fa plinul cu un combustibil proaspat

E important ca rezervorul sa fie umplut cu un combustibil proaspat, deoarece astfel se evita situatiile neplacute in care se poate acumula apa in spatiile libere.

Pastreaza adecvat nivelul lichidului de racire

Introdu presiune in anvelope

Conteaza foarte mult sa umfli anvelopele cu presiunea adecvata pentru a nu se deteriora.

Curata bine masina

E important ca inainte de a depozita masina, aceasta sa fie curatata. Curata bine atat interiorul cat si exteriorul masinii. Scoate din interiorul masinii covoarele care pot fi scoase, deoarece astfel previi aparitia mucegaiului.

Lasa un geam putin deschis

Daca masina va fi tinuta intr-o incapere inchisa, indicat e sa lasi un geam foarte putin deschis, astfel incat animalele sa nu poata patrunde inauntru. Poti folosi eventual anumite chimicale pentru a tine la distanta animalele, insa mirosul lasat in urma nu va fi foarte placut.

Atentie la stergatoare

Pentru a pastra stergatoarele functionale, fie le scoti si le depozitezi intr-un loc sigur, fie le poti inveli in folie de plastic.

Pastrarea bujiilor

Daca nu te pricepi la mecanica, mai bine rogi un specialisti sau pe cineva care se pricepe sa se ocupe de acest aspect. Ce trebuie facut? Bujiile trebuie scoase, in cilindri trebuie introdus putin ulei, apoi trebuie puse la loc diblurile. Procedand astfel, previi ruginirea bujiilor.

Elibereaza frana de mana

Daca nu eliberezi frana de mana este posibil ca franele sa se lipeasca pe rotoare. Asadar, ai grija si in privinta acestui aspect.

Blocheaza usile

Chiar daca pare banal acesta este un aspect extrem de important. Blocheaza usile masinii pentru a nu te trezi cu surpriza ca ti-au fost furate diverse lucruri din interiorul masinii.

Foloseste o husa pentru a acoperi masina

Pentru a-ti proteja masina de praf si umezeala o husa este extrem de utila. E un aspect in care se merita sa investesti daca vrei ca masina ta sa fie gata de drum imediat atunci cand te hotarasti sa-ti reiei calatoriile.

Ia in calcul cele amintite mai sus si depoziteaza-ti corect masina.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.