O autoclava este un aparat care utilizeaza abur supraincalzit sub presiune ridicata pentru sterilizarea instrumentelor. Desi caldura uscata si vaporii chimici sunt forme de sterilizare, aceste tipuri de masini nu sunt autoclave. Autoclavele vin in trei forme comune.
Stilul de presiune
- in general cel mai putin costisitor dintre autoclave
- de obicei au indicatoare si cadrane care arata informatii despre ciclul de functionare
- cele manuale necesita observarea atenta a indicatorilor si a timpului
- trebuie curatate in mod regulat pentru a evita acumularea in interior
Stil caseta
- poate fi mai scump decat alte stiluri, dar depinde de marimea aleasa.
- la fiecare ciclu se foloseste apa proaspata
- rulat de o placa de computer care notifica utilizatorii cand ceva nu merge bine
- functioneaza bine intr-un cadru de salon, deoarece nu trebuie sa-l urmariti pe tot parcursul ciclului
Stil cu camera rotunda
- preturile tind sa ruleze
- apa este refolosita intre cicluri
- timpii ciclului tind sa fie mai lungi
- cele automate sunt rulate pe o placa de computer care anunta utilizatorii cand ceva nu merge bine
- de-a lungul timpului, pot face articulatiile pe instrumente mai stranse
- functioneaza bine intr-un cadru de salon, deoarece nu trebuie sa-l urmariti pe tot parcursul ciclului
De fiecare data cand instrumentele dvs. intra in contact cu un client, exista sansa transmiterii bacteriene, virale sau fungice. De aceea, este atat de important sa va autoclavati setul de manichiura si alte instrumente de salon.
Cu totii am auzit povestile de groaza din stirile oamenilor carora li s-au amputat degetele sau degetele de la picioare de la infectii la salonul de unghii. Majoritatea acestor articole se termina la fel: daca mergeti la un salon, asigurati-va ca utilizeaza un sterilizator cu autoclava.
Autoclava cosmetica – Cum sa o alegi?
Diferite tipuri de autoclave sunt disponibile pe piata – prin urmare, pentru a alege cea potrivita pentru un salon de infrumusetare, merita sa va familiarizati nu numai cu impartirea acestor dispozitive in clase, ci si cu alte proprietati ale anumitor modele.
Recomandam achizitionarea unei autoclave de tipul autoclav pentru instrumente de manichiura si pedichiura Enbio S. Caracteristici precum timpul necesar sterilizarii, timpul de uscare si chiar dimensiunea dispozitivului sunt elemente importante in procesul decizional.
Sa aruncam o privire mai intai asupra claselor individuale de autoclave. Conform standardului european EN 13060 distingem trei clase de baza:
- Autoclavele de clasa N sunt concepute pentru a steriliza instrumente simple si solide fara ambalaj; aceasta este cea mai joasa clasa a acestor dispozitive.
- Autoclavele de clasa S sunt utilizate pentru sterilizarea instrumentelor goale, ambalate individual sau in seturi; sterilizeaza la 134 ° C.
- Autoclavele de clasa B sunt cele mai universale si cel mai frecvent alese autoclave cu abur, unde puteti steriliza dispozitive de diferite modele, ambalate si neambalate. Sterilizeaza produse realizate din diverse materiale. Acestea functioneaza la 134 ° C sau 121 ° C. Autoclava acestei clase va permite sa sterilizati orice instrument folosit la salon.
Dupa ce ati decis clasa autoclavei, este bine sa va uitati la alte caracteristici si parametri ai diferitelor modele ale acestor dispozitive. Iata cateva dintre atributele care merita o atentie speciala.