Ce trebuie sa vezi neaparat in judetul Alba si in Transilvania?

Share Button

Daca vrei sa vizitezi zona Transilvaniei si judetul Alba, trebuie sa stii ca aici vei gasi locuri extraordinare de care vei ramane uimit. Cei care viziteaza judetul Alba revin aici pentru ca raman impresionati de ceea ce vad.

Fie ca e vorba de minuni naturale, fie ca ele sunt obiective turistice, cetati sau manastriri, judetul Alba te va captiva cu siguranta prin frumusetile pe care le are. Aici vei gasi si multe frecvente radio Alba prin care poti asculta muzica ta preferata.

In regiune exista o sosea cu totul spectaculoasa. Transalpina este denumita si Drumul Regelui, ea fiind extrem de spectaculoasa. Transalpina se remarca prin recordul de a fi cea mai inalta sosea din tara noastra. Trecand pe aceasta sosea cu masina, vei ajunge prin patru judete, adica in Alba, Sibiu, Valcea si Gorj.

[adsenseyu1]

ppt.ro

Judetul Alba rezerva multe frumuseti vizitatorilor care aleg sa isi petreaca o vacanta aici. Ei pot admira foarte multe frumusesti naturale pe traseul de peste 100 de kilometri al acestui drum unic in tara noastra. Drumul este unul foarte vechi, spunandu-se ca ar fi fost construit chiar de romani in timpul razboaielor cu dacii. El a fost modernizat de autoritatile din tara noastra si asigura oricarui vizitator o priveliste extraordinara.

Cei care aleg Transilvania pot vedea si Valea Frumoasei din Sebes. Natura ofera celor care vin aici numeroase frumuseti, paduri intinse, aer curat si izvoare cu apa rece la care ei se pot racori in calatoria intreprinsa aici. Un sat foarte vechi al Transilvaniei, care merita vazut, este Rimetea. Arhitectura deosebita a caselor din acest sat ii impresioneaza pe toti cei care il viziteaza.

Ea este una specifica secolului al XIX-lea, iar populatia de aici este majoritara de origine maghiara. In Alba poate fi admirata si Pestera Vanatarele Ponorului, ea avand o cascada foarte spectaculoasa cu o inaltime de 100 de metri. Cei care ajung in zona pot vedea si Dealul cu melci, aceasta fiind o rezervatie paleontologica.

[adsenseyu1]

Numele vine de la formele deosebite create de melci in rsturile de lemn ramase in sol, totul intinzandu-se pe o suprafata de 4,30 hectare. Nu mai putin de 30 de specii de melci au dat aceste forme deosebite structurilor gasite pe Dealul cu melci.

In Transilvania trebuie neaparat sa vezi si Cheile Rametului. Cele 150 de hectare pe care se intinde rezervatia naturala in care obiectivul turistic se gaseste ii vor rasplati din plin cu frumusetile de aici pe toti turistii ce aleg Transilvania pentru vacanta lor.

Autoritatile au amenajat aici trasee pe care turistii le pot parcurge in siguranta, astfel incat ei sa se bucure pe deplin de tot ceea ce vad. Exista si un traseu pe cabluri suspendate, de acolo privelistea fiind una foarte spectaculoasa. Tot in zona se poate vizita si Manastirea de la Ramet, ea fiind construita undeva in jurul anului 1377. Arhitectura ei deosebita va impresiona, cu siguranta, pe oricine ajunge aici si vrea sa se reculeaga intr-un lacas de cult ortodox.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.