Ce trebuie sa stiti daca luati in considerare liposuctia?

Ce trebuie sa stiti daca luati in considerare liposuctia?

0 Shares
0
0
0

Liposuctia este o procedura chirurgicala cosmetica in care grasimea este aspirata din corp din anumite zone. Cunoscuta si sub denumirea de lipectomie asistata prin aspiratie sau lipoplastie, nu trebuie considerata o interventie chirurgicala de scadere in greutate, desi s-ar putea sa pierdeti unele kilograme, pentru ca obiectivul sau este de a remodela si redefini contururile corpului in zonele care nu raspund la dieta si exercitii fizice.

Cine este un bun candidat

Liposuctia este de cel mai mare beneficiu pentru pacientii care se afla la sau aproape de greutatea lor ideala (in termen de 30 la suta), dar au inca depozite localizate disproportionate de grasimi pe care exercitiile fizice si dieta nu le reduc.

Cei mai buni candidati pentru procedura liposuctie abdominala sunt nefumatorii, care sunt in general in stare buna de sanatate si care au o perspectiva pozitiva si asteptari realiste cu privire la rezultatul procedurii.

Un candidat ideal pentru procedura de  liposuctie va avea, de asemenea, o elasticitate buna a pielii si un ton muscular. De fapt, daca un pacient a pierdut deja o cantitate semnificativa de greutate si are o multime de piele agatata, liposuctia poate agrava doar aceste probleme.

Ce nu poate face liposuctia

Liposuctia nu poate scoate acele 50 de kilograme in plus pe care le-ati pus in ultimii 10 ani. In general, cantitatea de grasime eliminata in timpul unei operatii tipice de liposuctie variaza de la 1 la 10 kilograme. In timp ce cantitati mai mari de grasime pot fi indepartate, liposuctia cu volum mare este asociata cu riscuri crescute de siguranta, ondularea pielii si nereguli de contur.

Liposuctia nu va reduce de obicei aspectul celulitei. Cu toate acestea, exista cateva tratamente mai noi care arata promisiune in acest sens, cum ar fi SmartLipo, terapia cu unda acustica si procedura Rejuveskin, care poate fi efectuata ca adjuvant la liposuctia traditionala.

Riscuri si complicatii

Ca in orice procedura chirurgicala, exista riscuri si posibile complicatii. Pentru liposuctie, acestea includ:

  • sangerare excesiva sau hematom;
  • necroza (moarte tisulara);
  • cheaguri de grasime – cand grasimea intra in fluxul sanguin si se depune in vasele de sange;
  • riscuri de anestezie;
  • umflare persistenta sau durere;
  • asimetrie;
  • modificari ale senzatiei pielii;
  • tromboza venoasa profunda;
  • complicatii cardiace si pulmonare;
  • deteriorarea nervilor, vaselor de sange, muschilor si organelor;
  • cicatrici nefavorabile, decolorarea pielii, neregularitati ale conturului, palpare a pielii sau alte rezultate estetice nesatisfacatoare;
  • nevoie de chirurgie suplimentara.

Sunati imediat chirurgul daca apar durerile toracice, respiratia, bataile neobisnuite ale inimii sau sangerarea excesiva dupa operatie.

Cheltuieli

Costul total al liposuctiei variaza mult in functie de marimea si numarul de zone tratate, precum si de tehnicile specifice utilizate. Diferentele de costuri au legatura cu complexitatea procedurii, cu zona dvs. geografica si cu abilitatile, calificarile si reputatia chirurgului. Taxa chirurgului, anestezia, comisioanele de laborator, medicamentele si hainele de compresie sunt adesea adaugate la costul procedurii. Unii chirurgi pot oferi chiar reduceri substantiale daca mai multe zone sunt efectuate in aceeasi interventie chirurgicala.

Proceduri complementare

Deoarece multe femei privesc liposuctia ca o modalitate de a echilibra proportiile corpului, aceasta este adesea facuta in combinatie cu o marire a sanului sau cu o crestere a sanului .

Mai mult, pentru pacientii care au si pielea slabita, in plus fata de excesul de grasime in unele zone, poate fi efectuata o tuca de burta sau o procedura de ridicare a corpului pentru a imbunatati rezultatul general al pacientului. Pentru unii, poate fi aleasa o reducere a sanului (prin tehnici traditionale sau prin liposuctie).

Inainte de procedura dvs.

Chirurgul dumneavoastra va va examina si va comanda teste de laborator pre-op pentru a va confirma starea de sanatate. Aceasta examinare va include un istoric complet de sanatate si cel mai probabil un istoric detaliat al greutatii.

Chirurgul dumneavoastra poate, de asemenea, sa va solicite sa va ajustati, sa incetati sau sa incepeti sa luati anumite medicamente – evitand aspirina, multe medicamente antiinflamatoare si suplimente pe baza de plante – timp de 2 saptamani inainte de operatie.

La ce sa te astepti

In ziua procedurii, solicitati pe cineva sa va conduca la unitate. Acolo, chirurgul va face fotografii pre-op si va marca zonele vizate de pe corp in timp ce stai in picioare.

Apoi, esti pregatit pentru operatie. Liniile de fluide IV vor fi adesea puse in aplicare pentru a ajuta la reglarea nivelului de lichide in timpul operatiei. In plus, veti fi amplasat pe monitoare pentru a urmari ritmul cardiac, tensiunea arteriala si nivelul de oxigen din sange in timpul procedurii.

Anestezia se administreaza  pentru confortul dvs. in timpul procedurii. Uneori, se foloseste un anestezic general, astfel incat sa dormiti pentru procedura. Totusi, liposuctia poate fi efectuata si folosind o combinatie de anestezie locala si sedare intravenoasa. Chirurgul dumneavoastra va va recomanda cea mai buna alegere pentru dumneavoastra.

Se fac incizii. Aceste incizii foarte mici (aproximativ 1 / 8- 1/2-inch fiecare) sunt facute de chirurgul dvs. in cutele corpului natural ori de cate ori este posibil, astfel incat sa fie bine ascunse. Adesea, atunci cand se trateaza zone mai mari, se fac incizii multiple pentru fiecare zona tratata.

Grasimea este pregatita pentru aspiratie. Exista o varietate de tehnici disponibile pentru pacientii de astazi chirurgie plastica.

Grasimea este aspirata de tuburi mici de metal gol, numite canule, care sunt introduse prin incizii. Canulele sunt deplasate intr-o miscare controlata inainte si inapoi pentru a slabi si aspira grasimea, care este drenata prin tuburi in recipiente de asteptare.

Inciziile sunt inchise cu suturi chirurgicale. In unele cazuri, tuburile mici vor fi amplasate in locurile de incizie pentru a ajuta la scurgerea excesului de lichid.

Recuperare si timp de intrerupere

Odata ce procedura este terminata, veti fi dus intr-o zona de recuperare, unde vi se va da o imbracaminte de compresie pe care sa o purtati pentru a controla umflarea in zonele tratate si pentru a va ajuta pielea sa se conformeze noii sale forme de corp.

Probabil ca veti pleca acasa dupa cateva ore, cu exceptia cazului in care chirurgul dvs. stabileste ca trebuie sa ramaneti in statie peste noapte. Cand mergeti acasa, aranjati ca cineva sa va conduca acolo si sa ramana cu voi cel putin 24 de ore.

Majoritatea pacientilor se pot intoarce la o munca neobosita, cum ar fi un serviciu la birou, dupa doar 2 pana la 3 zile. Munca intensa sau exercitiul fizic nu trebuie reluate timp de cel putin 2 pana la 3 saptamani, in functie de intinderea procedurii dvs. si de zonele care au fost tratate.

Ca si in cazul tuturor interventiilor chirurgicale, este important sa intelegem ca aceste recomandari pot varia foarte mult pe baza starii de sanatate a pacientului, a tehnicilor utilizate si a altor variabile care inconjoara operatia.

Indiferent, este important sa aveti grija sa nu supuneti locurile de incizie la forta excesiva, abraziune sau miscare in perioada de vindecare. Semnaleaza-ti orice durere severa medicului tau.

0 Shares
You May Also Like