Ce probleme ale masinii poti rezolva si singur?

Share Button

Nu toate problemele masinii tale necesita ajutorul unui specialist in domeniu. Pa langa o
asigurare rca, masina ta are nevoie de numeroase piese, componente si operatiuni de intretinere ce se pot executa fara probleme, cu o minima pregatire, de catre oricine doreste sa faca economie de bani si timp. Totul este acum sigur, iar asigurarea va ajunge la tine in cel mai scurt timp.

E bine de stiut ca cea mai buna si mai ieftina asigurare rca poate fi facuta acum pe internet, cu ajutorul unui calaculator tarifar ce ia in calcul toate informatiile obligatorii ce trebuie oferite de fiecare sofer.Revenind la problemele cu care te confrunti atunci cand detii o masina, trebuie sa stii ca, de exemplu un filtru de ulei se poate schimba foarte usor.

Aceasta componenta este foarte buna pentru functionarea corespunzatoare a motorului, iar inlocuirea ei tardiva poate avea consecinte neplacute asupra automobilului tau. Pentru a inlocui un filtru de ulei vei avea nevoie de o cheie speciala cu care el este scos. In caz contrar, acesta nu se poate inlocui deoarece nu se scoate deloc usor din locul in care este insurubat.

[adsenseyu1]

ppt.ro

Filtrul de aer e la fel de usor de schimbat ca si cel de ulei. Rolul lui este de a retine particulele de praf si alte obiecte straine de mici dimensiuni ce pot ajunge in motorul masinii tale si ii pot afecta buna functionare. Un filtru de aer neinlocuit la timp poae afecta in mod negativ performanta si consumul masinii tale. O alta parte foarte importanta a masinii tale este reprezentata de setul de distributie.

El se inlocuieste la o anumita perioada de timp sau dupa un anumit numar de kilometri parcursi. La fel ca si in alte cazuri, intarzierea inlocuirii acestuia poate avea urmari foate neplacute pentru buna functionare a masinii tale. Aceasta operatiune este facuta de un specialist de la un service auto autorizat deoarece este complexa si trebuie executata exact asa cum trebuie, pana in cele mai mici detalii.

Daca te descurci in privinta remedierii problemelor minore si a operatiunilor de rutina ce trebuie executate, in timp vei putea aborda si probleme mai complexe pe care le poate avea masina ta.

[adsenseyu1]

Cu exceptia celor care privesc motorul, multe defectiuni la masinii se pot rezolva chiar din garajul tau. Conditia este sa ai la indemana o trusa completa de chei si instrumente ajutatoare, dar si o rampa pe care sa pui masina pentru a putea observa si eventualele probleme pe care ea le are dedesubt.

Atunci cand mergi la un service pentru a verifica masina si a vedea daca ea are defectiuni e bine de stiut ca doar constatarea mecanicului auto iti va scoate ceva bani din buzunar. Apoi, in functie de problema ce necesita rezolvare, suma poate creste considerabil, de la caz la caz.

Exista si unitati de service la care poti face o constatatre gratuita a eventualelor defectiuni ale masinii, insa cel mai bine este sa te informezi in prealabil si sa intrebi care sunt costurile implicate de intregul proces.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.