Ce este imprumutul amanetar?

Share Button

Orice persoana s-a gandit macar o data in viata daca nu de mai multe ori sa obtina un imprumut. Acesta poate fi obtinut in primul rand de la rude, prieteni sau colegi de serviciu, dar bineinteles ca nu poate fi foarte mare si trebuie bineinteles inapoiat foarte rapid. O a doua sursa de imprumut este reprezentata de creditul bancar. Puteti realiza un imprumut bancar dar acesta depinde de numerosi factori.

In primul rand nu este acordat pe loc, apoi trebuie verificate foarte multe acte legate de veniturile dumneavoastra, in unele situatii fiind chiar nevoie de garantii suplimentare. In cazul imprumutului bancar mai exista si problema dobanzii care poate fi destul de mare. A treia sursa de a imprumuta bani destul de rapid si de multe ori avantajos este creditul amanetar.

De obicei o casa de amanet evalueaza pe loc o bijuterie din aur sau orice alt metal pretios, fara birocratia tipic bancara, iar valoarea creditului aferent va este data in bani cash pe loc. Pe perioada derularii contractului  bijuteriile vi se pastreaza in foarte mare siguranta.

In cazul in care nu aveti disponibilitati la incheierea contractului, puteti opta pentru posibilitatea prelungirii acestuia. Marele avantaj al acestui credit amanetar consta in faptul ca se poate obtine rapid, pe loc, astfel rezolvandu-va pe loc problemele aparute. Care sunt obiectele cele mai interesante pentru amanet? Bijuteriile si obiectele din aur si argint reprezinta cele mai importante piese pentru amanet bijuterii, dar in acelasi timp si aurul de investitie.

ppt.ro

Pentru a obtine un credit de tip amanetar nu aveti nevoie de actele necesare in cazul unui imprunut bancar. Nu veti fi nevoit sa aduceti o adeverinta de venit, un girant sau facturi de utilitati, etc. Conditiile de baza sunt implinirea varstei majoratului, fiind necesare in plus actul de identitate si bijuteriile pe care doriti sa le amanetati. Creditul va fi achitat pe loc dupa evaluarea bijuteriilor.

Intrebarea care se pune este cati bani puteti primi pe bijuteriile amanetate? Acest lucru este stabilit de estimarea amanetarului casei de amanet care va ofera un pret in urma evaluarii bijuteriilor. Apoi dumnevoastra, stiind valoarea acestora puteti sa va decideti daca sunteti de acord cu suma oferita de casa de amanet si sa mergeti mai departe.

Amanetarea se poate realiza pe variante scurte de 3 zile sau de 30 de zile, dar exista si variante mai lungi de 60 sau chiar 90 de zile. Comisionul care este aplicat poate porni de la 0,2% si poate sa ajunga la 0,5% sau 0,6% pe zi. Nu exista alte taxe ascunse care sa afecteze clientul ca in cazul imprumutului bancar.

De obicei casele de amanet practica un comision cat mai mic pentru a atrage cat mai multi clienti. Bineinteles ca daca vi se pare ca bijuteriile sau obiectele dumneavoastra sunt subevaluate  puteti sa renuntati a mai face creditul amanetar si sa cautati un altul mai avantajos. Oricum pe piata romaneasca exista foarte multe case de amanet destul de serioase si profesioniste care isi respecta clientii, vizand avantajul reciproc.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.