Cate tipuri de franciza exista?

Share Button

Va incanta ideea de a deschide o afacere de tip franciza? Fie ca va intereseaza o franciza imobiliara de la Galaxyimob.ro sau in domeniul restaurantelor fast-food, in acest articol va oferim mai multe informatii cu privire tipurile de franciza existente. Astfel, francizarea printr-o singura unitate este o modalitate clasica de francizare, prin care francizatul cumpara franciza de la francizor.

Francizarea secventiala consta in posibilitatea francizatului de a achizitiona doua sau chiar trei francize. Francizatii aditionali au nevoie de o singura acceptare, iar dezvoltarea ariei este o varianta la francizarea secventiala.

Daca in cazul francizarii secventiale, atunci cand francizatul isi demonstreaza capabilitatea de a se descurca cu franciza, isi castiga dreptul de a beneficia de inca o franciza, in cazul in care achita o taxa, beneficiaza de dreptul de a multiplica francizele.

[adsenseyu1]

ppt.ro

O alta metoda de francizare este subfrancizarea, care este supranumita si “master franciza”. Aceasta include doua nivele de francizati, respectiv subfrancizorii si subfrancizatii. Subfrancizorii sunt asemeni francizorilor, insa se vor ocupa de o arie mai mica, iar francizorii pot administra subfrancizorii, care administreaza un numar de subfrancizati.

Asemeni subfrancizarii, reprezentarea ariei presupune doua nivele de francizati, cu diferenta ca master francizatii au o responsabilitate mai mica decat subfrancizorii. Astfel, exista numeroase metode de francizare de care francizorii si francizatii se pot bucura, iar fiecare metoda ofera atat avantaje, cat si dezavantaje.

In Romania, spre exemplu, printre cele mai intalnite tipuri de franciza se afla franciza imobiliara, alaturi de cea fast-food, numarul persoanelor care se orienteaza catre o astfel de afacere fiind mai mare fata de anii trecuti.

In Statele Unite de exemplu, este intalnita franciza de distributie, prin care francizorii incheie contracte de vanzare cu dealerii pentru a cumpara sau vinde diferite produse sau linii de produse. Acesta este un tip de franciza intalnit la dealerii auto, cat si la imbuteliatorii de bauturi racoritoare.

Atat in Statele Unite, cat si in intreaga lume, cea mai intalnita forma de franciza este afacerea in format franchising, prin care francizatul primeste de la francizor atat servicii si produse, cat si sprijinul lui.

[adsenseyu1]

Pentru multi dintre noi, atat o franciza imobiliara, cat si un alt tip de franciza, reprezinta o oportunitate de a beneficia de o afacere de succes, care sa ne aduca un profit redus, insa fara sa necesite riscuri foarte mari.

Daca va intereseaza o franciza imobiliara, puteti accesa platforma online Galaxyimob.ro. Aici va sunt oferite informatiile de care aveti nevoie pentru a incheia un parteneriat avantajos cu Galaxy Imob.

Astfel, veti putea beneficia de popularitatea de care se bucura Galaxy Imob, alaturi de un comision de 100% din tranzactiile incheiate si accesul la un soft imobiliar pentru a putea adauga un numar nelimitat de oferte.

Avantajele pe care un astfel de parteneriat le ofera sunt numeroase, fiind oferit si sprijinul necesar pentru o campanie de publicitate reusita, pentru a nu suporta costuri suplimentare pentru promovare.

Cat despre materialele publicitare, respectiv bannere sau carti de vizite, costurile vor fi foarte mici, motiv pentru care reprezinta o oportunitate de afaceri ce nu trebuie neglijata.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.