Ce reprezinta un cadou?

Share Button

Ce reprezinta actiunea de a oferi cuiva un dar? De ce exista atatea diferentieri intre cadouri? De ce exista cadouri de zile de nastere sau cadouri de Craciun, de ce cumparam cate un cadou pentru fiecare persoana in parte si nu un cadou comun?

Poate ca multi dintre voi stiu deja raspunsul la aceste intrebari. Dar in mod cert o mare parte a oamenilor nu inteleg adevarul din spatele verbului “a darui”

Un mare scriitor si anume Gary Chapman spunea in cartea sa “Cele cinci limbaje ale iubirii” faptul ca a darui reprezinta expresia dragostei cuantumizata in viata reala, transpunerea sentimentului de iubire in lucruri fizice, palpabile, asta pe langa o alta serie de factori.

[adsenseyu1]

ppt.ro

A face cadouri, spre exemplu cadouriĀ  de Craciun, reprezinta modul prin care ne aratam dragostea fata de persoana careia ii atribuim acest dar, iar cadoul nu trebuie sa fie sub nicio forma peste posibilitatile noastre financiare.

Acelasi autor mentiona la un anumit moment faptul ca, in ipoteza in care nu stii ce anume i-ar placea celui iubit sa primeasca de la tine, atunci poate ca ar trebui sa faci o lista cu ceea ce stii ca aceasta a primit de-a lungu vremii de la familie si prieteni.

Mergand pe ideea ca poate amicii si familia ii cunosc mai bine gusturile, poti in acest fel sa intuiesti ceea ce i-ar placea. Pune asadar pe hartice informatiile pe care le stii, si ia o decizie in baza acestora.

Fireste, mai sunt si acele persoane carora le place sa incerce mereu ceva nou, sa isi surprinda partenerul. Acestia nu vor actiona in baza niciunei liste, ci se vor gandi strict la ceea ce vor sa transmita prin intermediul cadoului ales. Acesta nu este nicidecum un lucru rau, din contra, poate ca perceptiile lor extrasenzoriale sunt mult mai bine puse la punct decat in cazul altor oameni.

[adsenseyu1]

In mod normal un cadou reprezinta un gest frumos, un gand, si nu trebuie sa fie neaparat costisitor. Cadoul se acorda in mod individual, persoanei vizate in acest sens. Gestul devine personal, intim, iar cadoul are menirea sa transmita acest lucru. El reprezinta faptul ca persoana respectiva a fost prezenta in gandurile noastre.

Un cadou exact asta exprima: am trecut pe langa acest lucru si m-am gandit la tine, ai fost prezent in gandurile mele. Indiferent ca vorbim despre o floare din gradina sau despre un cadou dintr-un magazin cu obiecte de acest tip, darul reprezinta de fapt unul si acelasi lucru.

In concluzie nu trebuie sa fii miliardar ca sa poti oferi, insa cel mai important este sa oferi. Sa arati prin asta ca cel in cauza s-a aflat in gandurile tale si in inima ta. Nu intamplator se spune ca nu conteaza valoarea ci gestul in sine.

Insa, pentru cei care nu considera ca un cadou trebuie sa se preteze la a rupe o floare din gradina, exista si solutii. Una dintre aceste solutii o reprezinta Econvenabil.ro. Aici puteti gasi orice va doriti, incepand de la cadouri dintre cele mai banale si pana la decoratiuni si alte lucruri cu o utilitate deosebit de importanta.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.