Cat timp dureaza pana obtii o autorizatie pompieri?

Share Button

In situatia in care ai de gand sa incepi o afacere, cu siguranta trebuie sa stii ca daca ai nevoie sa obtii o autorizatie pompieri ai ceva timp de asteptat, iar in continuare vom discuta putin despre acest aspect.

Mai intai de toate, trebuie sa stii ca in cazul in care discutam despre o cladire existenta si functionala, pentru a obtine autorizatia isu ai nevoie sa parcurgi trei mari pasi care sunt extrem de importanti.

In primul rand ai nevoie de un aviz, ai nevoie deasemenea de implementarea masurilor din aviz pe amplasament, si nu in ultimul rand ai nevoie de etapa de autorizatie.

Se poate spune ca teoretic se poate merge direct pe ultima etapa, insa poti avea ghinionul sa implementezi masurile specificate de catre experti si sa nu obtii autorizatia de care ai nevoie, deoarece ai “norocul” sa nimeresti peste un pompier care sa mai doreasca si alte masuri, sau care sa nu fie de acord cu anumite masuri.

ppt.ro

Daca stam sa discutam insa din punct de vedere legal, aceasta etapa ar trebui sa dureze undeva intre doua si patru saptamani cel mult. In realitate insa, daca stam sa ne gandim mai bine, au existat situatii in care cei care si-au dorit sa inceapa o afacere au avut de asteptat intre doua saptamani si patru luni pana in momentul in care au primit raspunsul.

Au fost intalnite situatii in care antreprenorii care isi doreau cu orice pret sa deschida o afacere cat mai rapid, au avut documentatia perfecta, si s-au ocupat atat ei cat si reprezentantii unei firme de specialitate, pentru realizarea dosarului necesar autorizarii ISU.

Ei bine, chiar daca totul a fost perfect in documente, s-a intamplat ca anumiti antreprenori sa primeasca raspunsuri negative iar cererile lor pentru a primi autorizatiile ISU au fost respinse.

Un alt detaliu foarte important de precizat in acest articol este acela ca de foarte multe ori, cei care si-au dorit sa inceapa o afacere au fost respinsi de catre cei de la ISU in ceea ce priveste obtinerea autorizatiilor, deoarece cladirile respective au o vechime destul de mare, iar cei de la ISU isi doresc sa se convinga de faptul ca totul este in regula pentru ca afacerea sa poata functiona.

Nu putine au fost cazurile in care cladirile vechi in care anumite firme isi desfasurau activitatea fie au luat foc, fie din alte motive antreprenorii au fost nevoiti sa isi intrerupa activitatea.

Daca stam sa discutam din acest punct de vedere, este cat se poate de normal ca reprezentantii de la ISU sa nu acorde autorizatii de functionare daca nu este cazul.

Ei bine, cat despre cei care isi doresc neaparat sa obtina autorizatia de functionare ISU, cu siguranta ar trebui sa contacteze o firma de specialitate de pe piata, care se ocupa de obtinerea autorizatiilor si a avizelor de la pompieri.

Serviciile oferite de asemenea firme sunt de cea mai buna calitate, iar rata de succes a firmelor de acest gen este una foarte mare.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.