Care sunt beneficiile pentru sănătate ale biotinei?

Share Button

 Biotina este o vitamina B care se găsește în alimente. Ajută organismul să transforme alimentele în energie și joacă multe alte roluri importante în sănătate. Printre altele, biotina susține sănătatea părului și a unghiilor, facilitează o sarcină sănătoasă și ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge.

Ce este Biotina?

Biotina este una dintre cele opt vitamine B. Este cunoscută și ca vitamina B-7 sau vitamina H, unde H înseamnă „păr și piele”.

Biotina este necesară pentru funcționarea mai multor enzime numite carboxilaze. Acestea fac parte din procese metabolice importante, cum ar fi producerea de glucoză și acizi grași.

ppt.ro

Este recomandat următorul aport zilnic de biotină:

• 30 micrograme (mcg) pentru adulți, inclusiv în timpul sarcinii

• Alăptare 35 mcg

Deficitul de biotină este destul de rar. Cu toate acestea, unele persoane, cum ar fi femeile însărcinate și persoanele care consumă deseori alcool, pot dezvolta deficite.

Biotina – beneficii pentru organism :

Descompune macronutrienții

Biotina ajută organismul să transforme alimentele în energie – susține o varietate de enzime implicate în descompunerea carbohidraților, grăsimilor și proteinelor.

Suport pentru sănătatea unghiilor

Unghiile fragile se pot exfolia sau rupe cu ușurință, iar deficitul de biotină poate provoca unghii casante. Pentru persoanele cu această deficiență, luarea unui supliment care conține biotină le poate îmbunătăți rezistența unghiilor.

De asemenea, schimbarea alimentației și a altor factori de stil de viață pot ajuta la îmbunătățirea sănătății unghiilor, la fel ca unele produse comerciale.

Întărește sănătatea părului

Alimentația poate juca un rol important în sănătatea pielii și a părului. Alimentele pentru un păr sănătos includ ouăle, nucile braziliene și peștele gras. Deficitul de biotină poate duce la căderea părului, ceea ce sugerează că vitamina este implicată în menținerea părului sănătos.

Sprijin pentru sarcina si alăptare

Biotina este foarte importantă pentru femeile însărcinate sau care alăptează. Deși deficiența simptomatică de biotină este rară, nivelurile scăzute în timpul sarcinii sunt frecvente. De fapt, aproximativ 50% dintre femeile însărcinate din Statele Unite pot avea cel puțin o deficiență ușoară. Această amploare poate afecta sănătatea unei persoane, dar nu este suficientă pentru a provoca simptome vizibile.

Experții în sănătate cred că această deficiență este frecventă la femeile însărcinate, deoarece organismul descompune vitaminele mai rapid în timpul sarcinii. Prin urmare, femeile însărcinate pot avea nevoie de mai multă biotină – din dietă sau suplimente. Cu toate acestea, este important să consultați un medic înainte de a lua orice supliment alimentar în timpul sarcinii sau alăptării.

Susținerea sănătății pielii

Oamenii de știință nu înțeleg pe deplin rolul biotinei în menținerea pielii sănătoase. Cu toate acestea, persoanele care au deficit pot prezenta probleme ale pielii, inclusiv o erupție roșie, solzoasă. Unii oameni cred, de asemenea, că biotina poate ajuta la ameliorarea psoriazisului.

Efectele vitaminelor asupra pielii pot proveni din influența lor asupra metabolismului lipidelor. Acest proces este important pentru menținerea pielii sănătoase și poate fi compromis la persoanele cu niveluri scăzute de biotină.

Siguranță

Medicii consideră că biotina este foarte sigură. Chiar și dozele foarte mari de până la 300 mg pe zi nu provoacă efecte secundare adverse. Biotina este o vitamină solubilă în apă, iar orice cantitate pe care organismul nu o absoarbe este eliminată prin urină.

Biotina este o vitamina B care joacă un rol vital în metabolismul carbohidraților, grăsimilor și proteinelor. Susține sănătatea în multe feluri.

Persoanele care au deficit de vitamine își pot crește aportul de biotină mâncând alimente bogate în vitamine sau luând suplimente.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.