Care sunt avantajele betonului?

Care sunt avantajele betonului?

0 Shares
0
0
0

Din ce in ce mai mult auzim in jurul nostru cum oamenii se plang de existenta a prea multe santiere si de faptul ca traim inconjurati de betoane.

Este drept ca nu avem suficiente spatii verzi si ca de fapt acestea ar contribui in mod activ la mentinerea vietii pe pamant, insa iata ca si betonul are rostul sau, iar acest lucru poate fi certificat de orice firma de constructii.

Constructiile au suferit de-a lungul timpului modificari cu adevarat uimitoare, daca stam sa luam ca exemplu fiecare tip de locuinta in parte, de la inceputuri si pana astazi. Dintotdeauna s-a dorit mentinerea rezistentei unei cladiri care sa treaca testul timpului, si avem nenumarate modele de acest tip pe care le-am putea enumera.

Daca am face un test rapid de cultura generala, si daca am intreba ce material de constructii este cunoscut ca fiind rezistent, majoritatea respondentilor vor mentiona betonul roman. Intr-adevar, acesta este cunoscut ca fiind foarte rezistent, fiind de fapt un amestec ce contine roca vulcanica.

[adsenseyu1]

Casele au evoluat si o data cu ele si materialele de constructii folosite. S-au folosit de-a lungul timpului pietre, lemne, frunze, paie, lut, argila arsa si chiar zapada (iglu este tot o constructie), pentru a realiza constructii care sa adoposteasca omul.

Dintre acestea putine s-au dovedit a fi rezistente. Betonul insa a ramas o constanta, acesta fiind folosit si in zilele noastre, oferindu-ne o serie de avantaje pe care nu le putem contesta.

Un prim avantaj consta in rezistenta pe care acest material o asigura. Constructiile executate din beton au o durata destul de mare de viata, orice firma de constructii specializata precum Avangart putand garanta perioade cuprinse pana la 50 de ani pentru acestea.

Rezistenta betonului insa nu este chiar atat de mare in timp, si practic o constructie executata integral din beton ar fi un adevarat pericol, daca nu ar exista armaturile. Putine persoane cunosc acest lucru, insa in ciuda rezistentei betonului armat, betonul simplu cedeaza la anumite tipuri de incarcari, in speta la intindere, drept pentru care studiile de specialitate au atras atentia catre necesitatea armarii acestui material.

[adsenseyu1]

Un alt avantaj consta in faptul ca betonul nu este un material foarte scump, si tocmai din acest motiv inca este foarte bine cotat pe piata. Neaditivat, acesta poate fi gasit in fabrici, astfel incat fiecare constructor sa il poata utiliza.

Aditivarea betonului se face fie din necesitati de rezistenta, fie pentru sporirea unor anumite caracteristici pe care acest material nu le are in mod normal. Spre exemplu, timpul de uscare al betonului fiind foarte mare, materialul poate fi aditivat astfel incat acest interval sa poata fi redus in mod considerabil.

Fireste ca alegerea materialului cu care vom construi tine de preferintele fiecaruia in parte. Firmele de constructii specializate insa, precum Avangart, cauta in permanenta sa explice clientilor avantajele materialelor si impreuna sa aleaga cea mai buna solutie. Din acest punct inainte, totul devine mai clar, constructia incepe sa prinda contur, iar visele beneficiarilor incep sa devina realitate prin simplul fapt ca sunt cu profesionalism realizate.

0 Shares
You May Also Like