Care este cea mai serioasa firma de curierat?

Share Button

Pentru multi dintre noi o firma de curierat rapid nu mai este o surpriza si mai nou preferam sa lucram cu aceste firme de curierat rapid de cativa ani buni.

Daca pana acum ni se parea greu si aproape imposibil sa trimitem ceva in celalalt capat al tarii de pe o zi pe alta acum totul a devenit posibil.

Expedierea coletelor prin posta se pare ca s-a pierdut in ultimii ani si lumea prefera servicii rapide si de calitate.

In cazul in care ai de livrat un colet si esti in mare intarziere ajutorul oferit de firmele de curierat este binevenit si scuteste de niste griji in plus.

ppt.ro

In trecut posta servea initial intereselor de stat si oferea servicii de transport pentru documente. Ulterior au inceput sa se transporte diferite obiecte si astfel s-a devoltat o intreaga industrie.

Prima forma de servicii postale s-a dezvoltat in Antichitate la egipteni apoi la persi.

In tara noastra primele forme de servicii postale au fost prezente in timpul dacilor si romanilor. Acestea raspundeau necesitatii si nevoilor imperiului roman.

Se spune ca primii postasi romani au fost numiti curierii Domnilor si ca defapt Mircea cel Batran este intemeietorul postei potrivit povestilor si relatarilor istorice.

Dupa Unirea Principatelor Romane s-a trecut in tara noastra la o adevarata organizare a serviciilor postale.

Tot atunci s-au incheiat conventii postale cu alte state si asta a dus ulterior la cresterea autoritatii Romaniei pe plan international la serviciile postale.

In secolul al XIX-lea s-au introdus plicul, care se pare ca si in zilele noastre si-a mentinut forma initiala precum si cutiile. Tot in aceasta perioada si-au facut aparitia factorii postali.

Posta romana inca nu si-a pierdut cu totul clientii si chiar daca beneficiaza de o lunga traditie in ultimii ani a inregistrat scaderi in randul clientilor.

Istoria curieratului rapid incepe in tara noastra prin 1991. Cu timpul aceasta s-a dezvoltat si astfel au ajuns la dispozitia clientilor mai multe firme care ofera aceste servicii.

Cerintele pietei au devenit tot mai mari o data cu aparitia comertului online.

Foarte rar gasesti firme care iti expedieza coletul prin posta, marea majoritate lucrand cu firme de curierat rapid cunoscute deja.

Firmele de curierat rapid s-au dovedit a dezvolta solutii personalizate care sa raspunda nevoilor clientilor. Satisfacerea acestor nevoie depinde in mare parte de zona unde trebuie distribuit sau ridicat un colet, insa se pare ca reteaua de lucru a firmelor se imbunatateste vazand cu ochii si acestea par sa faca fata.

Unele pareri afirma ca piata de curierat este unul dintre domeniile de activitate care percepe cel mai rapid evolutia economica si astfel modificarile activitatii sunt usor percepute de toate ramurile economice.

Piata de curierat a avut de suferit unele schimbari si a fost afectata in unele perioade de criza financiara. Companiile de curierat care s-au putut mentine au avut posibilitatea de a atrage noi clienti.

Inca piata nu a ajuns la saturatie desi in prezent activeaza foarte multe firme de curierat si cele mai vechi si cu renume isi mentin inca pozitia de top.

De la un an la altul se pare ca cererea de servicii de curierat este din ce in ce mai mare.

Piata acestor servicii este in crestere in toate tarile din lume.

Multe dintre serviciile de acest fel de pe piata ofera servicii express astfel incat sunt capabile sa livreze un produs in 30 pana la 120 de minute.

Serviciul de curierat rapid isi are orginea in Statele Unite ale Americii in anii ‘60 si a aparut din nevoia cetatenilor de a trimite mai usor si mai rapid documente, in special in cadrul firmelor de avocatura.

In Europa acesta forma de posta rapida ajuns abia la sfarsitul anilor ‘80.

Care este cea mai seriosa firma de curierat din Romania?

Fiecare firma de curierat rapid detine un portofoliu si diverse recenzii.

In functie de zona in care te afli si de serviciile de care doresti sa beneficiezi alegerea corecta o faci atunci cand decizi ce se potriveste cu cerintele tale si ce poate sa iti satisfaca nevoile.

In zilele noastre nu mai este o dificultate sa apelezi la o firma de curierat rapid pentru a trimite documente sau diverse colete. Acest lucru a devenit tot mai intalnit in mediul online, unde poti alege, compara preturi si stabili cu cine doresti sa lucrezi.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.