Mai mult de 89% dintre cetatenii americani, folosesc smartphone-uri. Multi dintre acestia, aleg sa cumpere carcase de protectie pentru device-urile lor, sperand astfel sa-si protejeze smartphone-urile de cazaturi, loviri sau contactul cu diferite lichide. Vrei accesorii telefoane? Intra pe AccesoriiGsm.ro.
Dar, dupa cum s-a dovedit in ultimul timp, poate ca si utilizatorii au nevoie de protectie, in momentul cand aleg sa foloseasca o carcasa pentru telefon. O noua analiza a celor de la EWG, inaintata sub forma unui raport catre Federal Communications Commission, a aratat ca in unele cazuri, carcasele de telefon (doar unele, de la anumiti producatori) pot fi atat de prost concepute incat pot amplifica radiatiile emise de telefon, afectand astfel corpul omului care il foloseste.
Este afectata in special partea superioara, de la gat in sus, pentru ca acolo obisnuim sa tinem telefonul atunci cand vorbim la el si nu folosim castile.
Aceste date sunt bazate pe anumite studii efectuate de catre o companie din California, care produce carcase concepute sa reziste impotriva radiatiilor emise de telefon, minimizandu-le si micsorand astfel impactul acestora asupra corpului uman.
In urma studiilor, aceasta companie a declarat ca o carcasa construita prost (cu design ineficient din acest punct de vedere) poate bloca in mod partial antena telefonului, ingreunand foarte mult transmiterea semnalului si redirectionand radiatiile catre utilizator, in loc sa le trimita in eter (in aer).
De aceea, din cauza unui design foarte prost, un telefon apropiat foarte mult de urechea umana si care este acoperit de o carcasa ce blocheaza antena, este mult mai nociv pentru organismul uman, decat ar fi fost in mod normal, fara carcasa. Din cauza acestui lucru, un telefon care se incadreaza perfect in regulile FCC, respectand cantitatea de radiatii acceptata, o poate depasi cu usurinta daca este introdus intr-o carcasa cu design ineficient.
Cei care reglementeaza aceste lucruri, comisia in speta, nu s-a ocupat niciodata sa verifice daca si carcasele folosite pe telefoane au vreun rol in stoparea sau amplificarea radiatiilor telefonului si in acest fel, s-a incurajat aparitia unor producatori semi-fantoma, care fac accesorii de o calitate foarte slaba.
Mai mult decat atat, folosind astfel de accesorii pentru telefoanele noaste mobile ne expunem la pericole foarte mari, riscand chiar sa ne imbolnavim. De aceea, atunci cand cumparati o carcasa pentru telefonul mobil, asigurati-va ca luati una de calitate de la un producator mai cunoscut.
Carcasa nu trebuie neaprat sa fie foarte scumpa ca sa fie de calitate. Puteti gasi in ziua de azi carcase la pretul de cativa dolari, care respecta toate indicatiile FCC si nu ingradesc cu nimic semnalul telefonului mobil. Acestea nu blocheaza si nu amplifica radiatiile emise de catre device-ul vostru, in consecinta un telefon cu un SAR mic, va avea acelasi SAR declarat de companie in orice conditii de folosire, daca folositi o carcasa adecvata care nu influenteaza transmisia si radiatiile.
Poate parea un motiv superficial pentru a alege sau nu o anumita carcasa, dar, daca te gandesti ceva mai mult la sanatatea ta, tine cont si alege una de la un producator consacrat.