Cand nu trebuie sa folosesti telefonul mobil?

Share Button

Telefoanele mobile sunt dispozitive dorite de majoritatea oamenilor. Chiar si cei mai mici, chiar si cei mai in varsta au telefoane mobile si tot felul de accesorii. Unii prefera telefoane si accesorii iPhone, altii se multumesc cu telefoane mai modeste si mai putin sofisticate.

Daca vrei sa consulti o lista de accesorii iPhone si sa vezi preturile acestora, intra pe www.magazingsm.ro si vei gasi ceea ce cauti.

Chiar daca avem impresia ca nu putem trai fara telefoane mobile, sunt situatii in care trebuie sa ne lipsim de ele. Care sunt acestea?

Evita sa folosesti telefonul mobil atunci cand calatoresti cu avionul. Chiar daca teoretic poti folosi telefonul mobil in avion, practic acest lucru nu este deloc recomandat. De ce? Pentru ca poti risca o interferenta a emitatoarelor de unde radio cu aparatele de bord. Trateaza cu seriozitate aceasta problema si nu risca in astfel de situatii atat siguranta ta cat si a celorlalti.

ppt.ro

De asemenea nu este recomandata folosirea telefonului mobil la volan. Chiar daca in unele tari este permisa folosirea telefonului cu ajutorul dispozitivelor handsfree, se pare ca aces lucru tot afecteaza capacitatea de conducere in siguranta a soferilor.

Numărul accidentelor rutiere petrecute din cauza folosirii telefonului mobil la volan este îngrijorător. Atât în România, cât și în alte țări din Europa și din întreaga lume, folosirea telefonului mobil la volan este un act ce creează deseori dificultăți în rândul șoferilor.

watchshop.ro

Acestea conțineau mesaje menite să sensibilizeze șoferii și să-i facă să conștientizeze gravitatea problemei și pericolul la care se supun.Amintim aici campanii ca: „Ține-ți viața în propriile mâini”, „Condu inteligent” (România) „ Talk/Text CRASH”, „Stop Texting and Please Start Driving (S.U.A.), sau „Handy am Steuer” (Germania).

În România, în anul 2012, Poliția Română a demarat o campanie prin care oprea șoferii care vorbeau la telefonul mobil, nu pentru a-i amenda, ci pentru a-i informa cu privire la pericolele care stau în spatele unei astfel de acțiuni.

Este important ca fiecare șofer în parte să realizeze faptul că siguranța este prima și cea mai însemnată responsabilitate atunci când se află la volanul unei mașini, fapt pentru care este bine să aibă în vedere următoarele aspecte: să-și centreze toată atenția pe condus, să folosească dispozitivele hands-free incluzând și funcția de răspundere automată, să tragă pe dreapta atunci când sună telefonul și să aibă în vedere faptul că responsabilitatea numărul 1 este condusul în siguranță.

De asemenea tinem sa amintim si faptul ca in unele locatii nu ai voie sa folosesti telefonul mobil. Probabil si tu ai vrut sa intri in multe locatii in care ai vazut semnul care spune ca este interzis sa folosesti un telefon mobil. Aceste locatii sunt bisericile, unele cabinete medicale sau  alte locatii.

Se pare ca telefonul mobil nu este prea benefic pentru sanatate. Cercetatorii au descoperit faptul ca atunci cand telefonul mobil este folosit in exces, riscul aparitiei tumorilor cerebrale creste cu 25%. Aceasta cifra este de-a dreptul ingrijoratoare.

Recomandarile sunt urmatoarele: cand vorbesti la telefon, foloseste dispozitivele hands-free, pentru a tine telefonul cat mai departe de cap, nu vorbi la telefon ore intregi, ci limiteaza-te la convorbiri scurte. De asemenea, nu invata copilul sa vorbeasca la telefon de la o varsta frageda. Fereste-l de acesta cat mai mult.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.