Vw Transporter – probleme comune si reparatii

Share Button

Asa cum este Golful in lumea masinilor mici de oras, Volkswagen Transporter are o reputatie de neegalat in ceea ce priveste calitatea printre masinile de calibrul sau.

Transporterul T5 a fost introdus pe piata automobilelor in 2003, ramanand in mare parte neschimbat pana la sfarsitul anului 2009 si inlocuit in 2015 de un model puternic revigorat, T6. La fel ca modelele apartinand principalilor rivali, modelul T5 este oferit utilizatorilor intr-o varietate de tipuri de caroserie, cu modele de plafon inalt si jos sau cabina echipata cu diverse accesorii.

Ca orice masina care ruleaza pe strazile lumii, si aceasta este supusa unor tipuri de defectiuni diverse care pot aparea cu o frecventa mai crescuta in unele cazuri.

Una dintre cele mai mari probleme ale modelului care au fost raportate de utilizatori de-a lungul timpului este aparitia ruginii. Desi materialul caroseriei este unul destul de rezistent la o prima privire, se pare ca aceasta problema a fost intalnita de multi dintre conducatorii de Volkswagen Transporter.

ppt.ro

O alta problema frecventa a acestui model de masina este reprezentata de aparitia unor vibratii in timp ce ruleaza. In acest sens, volantul de masa dubla este predispus la defectare. Pentru ca cheltuielile cu reparatia sa nu fie mari si pentru a usura lucrurile de ambele parti, indicat este ca imediat ce defectiunea a aparut sa mergeti cu masina in service pentru reparatie. Veti avea numai de pierdut daca pierdeti timp inutil amanand reparatia.

Defectiuni frecvente au fost sesizate si la coloana de directie. Utilizatorii au observat in nenumarate randuri ca aceasta bate. Se pare ca problema este una destul de veche, iar Volkswagen tot incearca sa o rezolve. Desi nu afecteaza foarte multe masini Transporter, ci mai degraba alte modele ale firmei Volkswagen, ar fi bine sa acordati atentie acestui aspect si sa faceti verificarile necesare periodic.

O defectiune comuna in cazul acestor masini este si blocarea geamurilor. Indicat este sa pastrati orificiile de scurgere tot timpul curate, pentru ca apa care se scurge atunci cand ploua se poate infiltra in acestea si poate provoca probleme cu partea electrica.

La motoarele 2.0bi-turbo au fost raportate deseori probleme de functionare; se pare ca exista o problema cunoscuta de presiune a uleiului cu acest motor, evidentiata in mod normal printr-un zgomot puternic de batere.

Desi problemele care pot aparea la aceasta masina nu sunt unele majore, este bine ca de fiecare data cand observati o defectiune sa actionati in consecinta si sa faceti tot posibilul ca aceasta sa fie remediata. Acest lucru va va ajuta din doua puncte de vedere. In primul rand, veti avea siguranta ca masina cu care circulati functioneaza in parametrii normali din toate punctele de vedere, iar in al doilea rand veti avea garantia ca cheltuielile pentru reparatie nu vor fi unele mari.

Auto Atu va sta la dispozitie si cu serviciile de remediere a posibilelor defectiuni aparute, luandu-si angajamentul ca orice reparatie va fi efectuata in cel mai scurt timp posibil. Beneficiile vor fi astfel de ambele parti.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prove you are human * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.